31 de cazuri noi de rujeolă în judeţul Suceava

> Judeţul se menţine pe primul loc în ţară în privinţa numărului de cazuri nou confirmate

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat, vineri, că în perioada 16-20 septembrie a.c., au fost raportate încă 53 de cazuri de rujeolă în şapte judeţe şi în Bucureşti, judeţul Suceava situându-se din nou pe primul loc în ţară în privinţa numărului de cazuri nou confirmate.

Sursa citată precizează că, în perioada menţionată, în judeţul Suceava s-au raportat 31 de cazuri de rujeolă, în judeţul Neamţ 17 cazuri, în judeţul Braşov trei cazuri, în judeţul Timiş trei cazuri, în judeţele Botoşani şi Teleorman câte un caz, iar în municipiul Bucureşti, un caz.

Totodată, INSP a mai informat că, de la debutul epidemiei de rujeolă şi până la data de 20 septembrie a.c., în România s-au raportat 18321 de cazuri de îmbolnăvire, dintre care 64 soldându-se cu decese.

Cazurile de rujeolă raportate săptămânal au avut debutul în urmă cu 2-4 săptămâni; confirmarea şi clasificarea unui caz durează în medie trei săptămâni, menţionează INSP. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: