Senatorul PNL Daniel Cadariu, replică fulger la declaraţiile senatorului PSD Ioan Stan:

Vă lăudaţi că blocaţi publicarea de hotărâri de guvern şi pe urmă vă simţiţi faultaţi de preşedintele ţării pentru că respectă Constituţia

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a intervenit miercuri, la scurt timp după ce senatorul PSD Ioan Stan l-a acuzat pe preşedintele Klaus Iohannis că boicotează activitatea Guvernului, întrebându-l pe senatorul PSD dacă prin declaraţiile din presă prin care recunoaşte că a blocat publicarea unei hotărâri de guvern a făcut un autodenunţ.

„Am constatat cu surprindere că liderul PSD Suceava consideră că respectarea Constituţiei de către preşedintele Klaus Iohannis este un gest de boicotare a activităţii Guvernului. Mă întreb însă în ce să încadrez declaraţia de astăzi (miercuri – n.red.) a senatorului Ioan Stan care, nonşalant, recunoaşte că el a fost cel care a blocat publicarea în Monitorul Oficial hotărârile de Guvern de schimbare a subprefectului de Suceava pe motiv că ar fi înţelegere cu ALDE. Dacă e autodenunţ, atunci merită apreciat” a spus senatorul Daniel Cadariu.

Parlamentarul liberal sucevean s-a întrebat în ce calitate senatorul PSD Ioan Stan a intervenit în activitatea altei puteri în stat, blocând, pe criterii politice, un act administrativ.

„De când un senator, fie el şi preşedinte de organizaţie judeţeană PSD, poate decide asupra publicării unor acte normative ale Guvernului României? El blochează publicarea de hotărâri de guvern şi îl acuză pe preşedintele ţării că faultează guvernarea?” a întrebat Daniel Cadariu.

Senatorul PNL sucevean consideră că singura cale onorabilă prin care Guvernul poate ieşi din această situaţie gravă în care a fost pus de senatorul PSD Ioan Stan este să publice imediat hotărârile de guvern în cauză.

„Guvernul poate să iasă din această situaţie de o gravitate maximă doar publicând cele două hotărâri de guvern prin care a fost înlocuit din funcţie subprefectul de Suceava. Ioan Stan crede că este în anii 2000, când funcţia de prefect era una politică” a mai declarat Daniel Cadariu.

Senatorul Ioan Stan a declarat presei locale că el a blocat publicarea hotărârilor de guvern prin care a fost schimbat subprefectul de Suceava: „Noi avem o înţelegere cu ALDE, suntem într-o alianţă şi, conform protocolului stabilit la început, funcţia de subprefect de Suceava revine ALDE”.

Stan a recunoscut că tot el a solicitat şi schimbarea subprefectului din funcţie, după ce „ALDE a anunţat că iese de la guvernare”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: