Unceşti, locul unde Biserica a pregătit ghiozdane cu rechizite pentru toţi elevii satului

Modelele frumoase, binecuvântate, poartă cu ele de cele mai multe ori un fir inspiraţional, pentru a duce mai departe pecetea pozitivă cu care divinitatea le-a înzestrat. Noi, oamenii care purtăm apelativul de creştin – următori ai lui Hristos fiind – şi mai ales preoţii avem mare mângâiere când îi bucurăm pe cei din jur. Aşa am învaţat şi eu anii aceştia de la Vlădica nostru, Înalt Preasfinţitul Pimen, ierarhul cu inimă de apostol şi de la protoiereul nostru, Preacucernicul Părinte doctor Adrian Dulgheriu, care ne-au pus înainte numeroase fapte mari. Înalt Preasfinţitul Pimen ori de câte ori a citit ceva frumos, util, pătrunzător şi mântuitor, a editat acele spuse în sute de exemplare şi le-a dăruit tuturor preoţilor, profesorilor şi oamenilor de cultură ai Sucevei. Alături de cuvinte vii, Înalt Preasfinţitul Pimen a dăruit cruciuliţe, cărţi, scrieri didactice vechi şi foarte importante tuturor şcolarilor bucovineni. Iar când a fost nevoie, case frumoase au fost ridicate cu palmele, sufletul şi priceperea Înalt Preasfinţitului nostru Pimen.

Vlădica nostru ne-a infuzat bucuria de a dărui. Iar Părintele Protoiereu Adrian Dulgheriu, protopopul nostru de Fălticeni, a realizat numeroase proiecte de ajutorare a spitalelor, mănăstirilor, bisericilor, persoanelor cu situaţii delicate şi copiilor.

Anul acesta, la început de an şcolar, Protoieria Fălticeni a reiterat proiectul de a dărui ghiozdane cu rechizite pentru 100 de elevi. Aceste daruri au fost împărţite şi parohiilor. Când la Unceşti am primit 12 ghiozdane pline cu rechizite pentru copiii cu situaţii materiale precare, m-am gândit că acest proiect mamă poate naşte pui. Aşa am iniţiat proiectul “Ghiozdane cu rechizite pentru zile de şcoală fericite!”.

Şi acest proiect are un parcurs minunat: în doar câteva zile am făcut un anunţ între prieteni pentru a sprijini copiii din satul Unceşti ca să aibă un început de an şcolar fericit şi pentru a ajuta familiile care îşi doresc copii educaţi, şcolarizaţi, dar de multe ori se confruntă cu situaţii materiale extrem de dificile. Pentru că pe toţi îi consider copiii mei, pentru că simt, cred şi trăiesc relaţia cu parohienii ca una de veritabilă mare familie, am extins dorinţa de a dărui de la cei mai simpli la toţi copiii din sat. Câteva familii inimoase din Fălticeni şi Suceava şi-au încurajat prietenii şi aşa s-au adunat fondurile necesare pentru a pregăti aproximativ 100 de ghiozdane cu rechizite pentru toţi preşcolarii, şcolarii şi liceenii din Unceşti sau care învaţă la Unceşti. Mare bucurie am trăit cu toţii la Praznicul Naşterii Maicii Domnului, în ajun de început de an şcolar 2019-2020, când, după rugăciunile de binecuvântare a copiilor pentru a avea un an şcolar bun, am dăruit, pe clase, nominal, copiilor prezenţi în Biserică mult aşteptatele ghiozdane cu rechizite.

Am sentimentul că cei care au dăruit vor primi înapoi ceva din zâmbetul, exuberanţa şi împlinirea acestor copii care astăzi au plecat zburând de fericire spre casele lor. Văzând câtă solidaritate la bine există între fiii Bucovinei, mi-am reiterat astăzi susţinerea că neamul românesc are încă numeroase resurse pentru a duce mai departe credinţa darnică, vie, milostivă şi altruistă a strămoşilor noştri.

Primeşte Doamne în Împărăţia Ta jertfa iubitoare a celor buni! (Pr. prof. dr. GRIGORESCU FLORIN, parohul Bisericii Sf. Nicolae Unceşti)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: