Poliţiştii suceveni au luat la control staţiile CFR din judeţ

> Sfaturile Poliţiei Judeţene Suceava pentru a păstra siguranţa publică în gări

Poliţişti din cadrul structurilor de transporturi, rutieră şi ordine publică au acţionat în gările din judeţul Suceava pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor ilegale. Activităţile desfăşurate de poliţiştii suceveni au făcut parte din acţiunea „Clean Stations”, desfăşurată la nivel naţional, în peste 300 de gări din ţară. Evenimentul a avut loc miercuri, 18 septembrie, în intervalul orar 6-10.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, s-a acţionat pentru depistarea călătorilor frauduloşi, prevenirea furturilor, depistarea persoanelor fără adăpost, prevenirea actelor de cerşetorie şi comerţ ambulant, precum şi pentru descurajarea oricăror fapte ilegale.

Astfel, poliţiştii au efectuat verificări în patru staţii CFR, fiind legitimate 34 de persoane şi controlate patru bagaje. Totodată, au fost controlate patru autovehicule, poliţiştii aplicând în total 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.020 lei.

„Poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică” arată comunicatul IPJ Suceava.

Totuşi, continuă sursa citată, siguranţa călătorilor şi bunurilor acestora este posibilă şi datorită ajutorului călătorilor. În acest sens, IPJ Suceava recomandă următoarele: > nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp; > nu consumaţi băuturi alcoolice, sucuri, cafea de la persoane necunoscute; > nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele persoanelor necunoscute; > la urcarea şi coborârea din tren supravegheaţi atent bagajele şi buzunarele; > nu purtaţi ostentativ bijuterii sau alte obiecte de mare valoare; > la plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o deţineţi asupra dumneavoastră; > nu apelaţi la servicii neautorizate de transport bagaje sau persoane, chiar dacă acestea vi se par mai ieftine; > evitaţi „prieteniile” ocazionale şi nu vă lăudaţi cu bunurile sau valorile pe care le aveţi asupra dumneavoastră ori cu achiziţiile personale în dialogurile cu ceilalţi călători; > cereţi să vi se prezinte şi verificaţi cu atenţie legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale; reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: