Elevii suceveni sunt invitaţi să se înscrie la cursurile de educaţie muzeală desfăşurate la Cetatea de Scaun a Sucevei

Odată cu începerea noului an şcolar, specialiştii Muzeului Bucovinei aşteaptă elevii şi nu numai la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde se continuă seria de proiecte de educaţie muzeală din categoria „Ora de şcoală la muzeu” arată un comunicat de presă al Muzeului Bucovinei.

Vor fi reluate lecţiile de istorie din cadrul proiectului de educaţie muzeală „Lecţia de 10”, lecţii în care participanţii pot afla informaţii inedite, altele decât cele din manualul şcolar, despre domnitori moldoveni, cetăţi medievale, ctitorii ştefaniene, dregătorii, arme medievale, personalităţi feminine din Moldova medievală, bătălii câştigate de armata Moldovei, ţări suzerane Moldovei, toate cu scopul de a păşi în istoria medievală a Cetăţii de Scaun a Sucevei, mai comunică organizatorii.

Sursa precizează că „abordarea acestor subiecte se va face într-un mod interactiv, atractiv, ţinând cont de particularităţile de vârstă ale copiilor, tocmai pentru a-i stimula pe elevi şi a le trezi interesul pentru istorie. Lecţiile includ o vizită ghidată în cetate şi aplicaţii practice”.

O altă activitate de educaţie muzeală dedicată elevilor dornici să aprofundeze cunoştinţele de istorie este legată de lectură. Serviciul Cetatea de Scaun dispune de o minibibliotecă cu volume accesibile fiecărei categorii de vârstă. Activitatea intitulată „Să des-coperim istoria împreună. Te provoc să citeşti!” este gândită ca un club de lectură şi discuţii pe teme de istorie.

„Prin proiectul educaţional «Să desenăm patrimoniul!» destinat elevilor claselor I – IV, ne propunem familiarizarea copiilor cu obiectele de patrimoniu. Copiii vor primi informaţii despre obiectele expuse în cadrul expoziţiei permanente din cetate, apoi pe baza unui traseu-hartă vor căuta acele obiecte în cetate. La final, copiii vor desena obiecte-le care le-au plăcut din cetate, desenele acestora rămânând expuse o perioadă la Casa Custodelui.”

Activităţile se desfăşoară pentru grupuri de copii, doar pe bază de programare, fie la numărul de telefon 0784 275644 (Serviciul Cetatea de Scaun) sau 0230 216439 interior 116 (Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare). (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: