Putna

Elevii de la Şcoala Gimnazială „Mitropolit Iacob Putneanul” învaţă matematică şi informatică în laboratorul Digitaliada

Şcoala Gimnazială „Mitropolit Iacob Putneanul” din Putna este una dintre cele zece şcoli câştigătoare ale concursului de selecţie Digitaliada şi a doua şcoală din judeţul Suceava care intră în programul Fundaţiei Orange. Astfel, cei 115 elevi de gimnaziu au început noul an şcolar 2019-2020 cu un laborator digital complet echipat, cu materiale digitale educaţionale pentru matematică şi informatică şi cu profesori instruiţi pentru a utiliza metode digitale interactive la clasă, în procesul de predare-învăţare, aflăm dintr-un comunicat de presă.

Suntem informaţi că laboratorul digital al Şcolii Gimnaziale Putna a fost dotat cu 24 de tablete, pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor şi videoproiector pentru clasă. Împreună cu echipamentele, au primit un pachet complet de aplicaţii adaptate curriculei, materiale digitale, ghiduri de predare şi planuri de lecţii pentru a susţine învăţarea matematicii şi TIC-ului cu ajutorul tehnologiilor digitale. Profesorii au participat în prealabil la sesiuni de formare, pentru a fi pregătiţi să utilizeze metodele digitale la clasă.

 „Proiectul Digitaliada este o oportunitate de a spori interesul elevilor pentru învăţare, a reduce absenteismul şcolar şi a eficientiza munca profesorului la clasă. Platforma dedicată, entuziasmul elevilor şi al profesorilor vor uşura integrarea educaţiei digitale la clasă” a declarat directorul şcolii din Putna, Ciprian Creţan, la aflarea veştii că şcoala se alătură comunităţii Digitaliada. „Proiectul Digitaliada mi s-a părut o provocare şi pentru mine, şi pentru copii. Când am văzut însă impactul pe care îl are asupra copiilor, mi-am dat seama că merită efortul, iar elevii noştri vorbesc cu mândrie despre faptul că ei învaţă pe tablete” a afirmat directorul şcolii din Gălăneşti, Constantin Ichim. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: