În Parlament

Senatorul PSD Ioan Stan îl acuză pe Klaus Iohannis că boicotează activitatea guvernamentală

> “Săptămâna şi faultul bifează dl. preşedinte în agenda sa electorală şi în strădania sa de a împiedica funcţionarea Guvernului”, arată preşedintele PSD Suceava

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat în Parlament că blocajul este sportul preferat al preşedintelui Klaus Iohannis şi al celor ce îi alcătuiesc trena politică, cu riscul ca bugetarii şi pensionarii să nu-şi primească drepturile băneşti.

„E plină ţara de imaginea preşedintelui Iohannis clamând pentru o „Românie normală”. Sună bine, dă bine la electorat, promite frumos. Problema e ce înseamnă „normal” pentru cel din poză! Dacă normal înseamnă să boicotezi activitatea Guvernului prin decizii împotriva unei guvernări constituţionale, menite să asigure un traseu corect, licit către binele românilor, atunci nu mai ştiu eu ce înseamnă normal. Săptămâna şi faultul bifează dl preşedinte în agenda sa electorală şi în strădania sa de a împiedica funcţionarea Guvernului. În accepţiunea sa despre normalitate intră, fără rezerve, desconsiderarea dreptului la plată a unor categorii de salariaţi ce şi-au prestat corect munca”, a declarat Ioan Stan printr-o declaraţie politică.

El consideră că acest joc politic s-a desfăşurat pe seama a mii de angajaţi din ministerele vacantate de ALDE, iar „povestea” cu delegarea atribuţiilor miniştrilor demisionari e în cel mai bun caz, încă o dovadă de dispreţ, dacă nu de viclenie pentru că astfel de delegări încetează odată cu mandatul titularului.

 „Oare cât ar fi durat revenirea la o reală normalitate dacă ar fi fost lăsată la discreţia celui care o declară pe panourile publicitare? Ar fi mai corect să recunoască aversiunea ce îi determină atitudinea faţă de bugetari, faţă de pensionari, pentru că în mod evident, împreună cu acoliţii săi, îi ameninţă oricând au ocazia că o să le taie veniturile. Dar, blocajul este sportul preferat al preşedintelui şi al celor ce îi alcătuiesc trena politică. Blocajul a orice poartă amprenta guvernamentală chiar dacă în acest mod se aduc deservicii intereselor României. Nici măcar nu se sfieşte să-şi declare această atitudine afirmând, cu privire la pactul propus de primul ministru întru protejarea veniturilor românilor, „citim şi mergem mai departe”. Nici nu ne îndoim că prezervarea unor drepturi deja câştigate de români prin strădania PSD şi în conformitate cu prevederile programului de guvernare pentru care am fost votaţi de poporul român nu constituie factor de interes pentru Iohannis”, a spus Ioan Stan.

El crede că părerea exprimată prin vot a românilor nu contează în aşa-zisa logică a preşedintelui.

„Ce dacă guvernarea noastră a mărit pensiile şi salariile? Ce dacă am dovedit că instrumentele de opresiune ale statului paralel, sub oblăduirea preşedintelui şi pe baza unor acorduri, scrise şi semnate, au lipsit de libertate şi uneori de viaţă oameni ce s-au dovedit nevinovaţi? Ce dacă România înregistrează a doua valoare a creşterii economice din Uniunea Europeană? Ce dacă guvernul României a asigurat cu succes conducerea Consiliului Europei timp de şase luni primind felicitări din partea tuturor factorilor de importanţă în viaţa comunităţii europene? Nu! Dl preşedinte o ţine una şi bună. De fapt, asta ştie, asta zice! Nu s-a dezminţit nici la Adunarea Regională a organizaţiilor PNL din Sud–Est, unde a lansat un nou discurs otrăvit la adresa PSD. Nou e un fel de a spune şi se referă la poziţionarea temporală a faptului. Cât despre conţinut, e acelaşi. Poate doar cu mai multă ură şi agresivitate”, a declarat senatorul sucevean.

El arată, probabil luat de valul entuziasmului, preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, pentru prima oară două adevăruri, respectiv atunci când a vorbit despre „îndepărtarea definitivă a PSD de la putere” a recunoscut implicit încercările eşuate de îndepărtare a PSD petrecute în aceşti trei ani de guvernare, şi că a recunoscut că acest lucru se poate face doar prin vot.

„Da, acelaşi vot care atunci când ne este atribuit nouă nu valorează nimic în ochii preşedintelui. Aşa ne lămurim de la cine pleacă legea dublei măsuri, manevrele de blocare reluate după fiecare eşec, tentativele de infestare a conştiinţei electoratului cu baliverne de mare încărcătură agresivă. Infestarea la care mă refer nu e lucru de glumă. Şi nici practica dublei măsuri. Ambele sunt boală curată”, a spus Ioan Stan.

Senatorul PSD de Suceava a mai declarat că un exemplu de ultimă oră este încercarea de blocare a nominalizării Rovanei Plumb în funcţia de comisar european, încercare în desfăşurarea cărei se „evidenţiază” şi europarlamentarii USR PLUS.

„Afirmând că vor vota împotriva nominalizărilor PSD pentru funcţia de comisar european, în fapt nominalizări ale României, deşi nu li s-a uscat încă cerneala de pe legitimaţii, ameninţările lor ne trimit înapoi, în atmosfera duşmănoasă, încărcată de ură, ce purta semnătura Monicăi Macovei. Atmosferă în care, aşa cum demonstrează cu perseverenţă, se simte „confortabil” şi preşedintele. Iată cum, în permanenta încercare de a boicota eforturile Guvernului, în orice domeniu s-ar manifesta ele, cei ce populează trena liderului blocajelor, deşi cad în ridicol, se mândresc a fi consecvenţi în dispreţul faţă de aspiraţiile românilor. Pentru că românii i-au trimis pe europarlamentari acolo spre a le sluji interesele şi nu spre a vota împotriva lor”, a spus Stan.

 El se întreabă dacă principiile acestora au dublă măsură.

„Despre ce normalitate poate fi vorba dacă va fi implementată de astfel de „români”? Cine va fi destinatarul normalităţii bazate pe astfel de principii? Şi cred că n-ar trebui să mă întreb numai eu”, a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: