Poliţiştii suceveni au depistat în trafic cinci transportatori ilegali de material lemnos

> În total, ei transportau fără acte aproape 34 mc de lemn

Pe parcursul zile de marţi, poliţiştii au prins mai mulţi transportatori de lemn cu nereguli în acte. Aceştia au fost opriţi în trafic în diferite localităţi ale judeţului. În total, poliţiştii au aplicat amenzi în valoare de aproximativ 15.000 lei şi au confiscat aproape 34 mc de material lemnos transportat ilegal.

La ora 11.25, pe str. Mănăstirea Humorului din Gura Humorului, a fost oprită pentru control o autoutilitară condusă de un tânăr de 22 de ani. În urma controlului s-a dovedit că el transporta material lemnos fără documente de transport. Ca urmare, s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în sumă de 1.000 de lei şi s-a confiscat cantitatea de 4,12 mc cherestea răşinoase brad în valoare totală de 2.628,56 lei.

La ora 14.30, poliţiştii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au observat o autoutilitară care a oprit brusc pe partea dreaptă a carosabilului, iar conducătorul a abandonat-o, alergând în pădure. Autoutilitara era încărcată cu material lemnos. Cu ocazia verificărilor efectuate pe raza comunei Putna a fost identificat conducătorul auto, un localnic de 23 de ani, care nu poseda aviz de însoţire pentru materialul lemnos transportat. S-a solicitat sprijinul unui lucrător din cadrul Ocolului Silvic Putna care, în urma inventarierii, a stabilit un volum de 3.07 mc lemn de lucru pentru cherestea specia molid, în valoare de 1079,93 lei. S-a procedat la sancţionarea contravenţională cu amendă de 5000 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

La ora 16.30, pe raza satului Raşca, comuna Moldoviţa, a fost oprită pentru control o autoutilitară condusă de un localnic de 47 de ani. S-a constatat că acesta nu deţine aviz de însoţire pentru materialul lemnos, iar în urma cubării, autoutilitara transporta 3,5 mc, în valoare de 630 de lei. Bărbatul a fost amendat, iar lemnul confiscat.

Următorul caz a fost depistat în jurul orei 18.50, pe DJ 176, în comuna Frumosu. Poliţiştii au oprit o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Sadova, care transporta material lemnos, pe ruta Moldoviţa – Vama. Cu ocazia controlului documentelor şi a materialului lemnos prezent faptic în autoutilitară, s-au constatat neconcordanţe cu cantitatea înscrisă în aviz şi lemnul prezent în autoutilitară. În urma cubării, s-a constatat că autoutilitara transporta cu 12,66 mc în valoare de 2.076 lei, care nu fuseseră incluşi în volumul înscris în aviz, respectiv 35,92 mc. Poliţiştii au amendat societatea comercială din Pojorâta, persoană juridică care a achiziţionat materialul lemnos şi a efectuat transportul, cu 6000 lei. Totodată, cei 12,66 mc de lemn au fost confiscaţi.

Ultimul caz a fost depistat pe DJ 176, în comuna Frumosu. Poliţiştii au oprit pentru control o altă autoutilitară, ce tracta şi o remorcă, condusă fiind de un bărbat din comuna Fundu Moldovei. Ca şi în cazul precedent, în maşină era mai mult lemn decât în acte. În urma cubării, s-a constatat că erau încărcaţi 10,62 mc în valoare de 1741,68 lei, cantitate neînscrisă în avize, respectiv 38,91 mc, cantitatea reală transportată fiind de 49,53 mc. Poliţiştii au procedat la sancţionarea contravenţională cu amendă 3000 lei şi au confiscat cei 10,62 mc lemn transportat ilegal. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: