Dan Ioan Cuşnir susţine că, în Suceava, covoarele antiderapante de la trecerile pentru pietoni nu respectă standardele şi nu au capacitatea de a creşte eficienţa frânării

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, a atras atenţia, marţi, că în Suceava covoarele antiderapante de la trecerile pentru pietoni nu au caracteristicile din standarde şi nu au capacitatea de a creşte eficienţa frânării.

El a arătat într-un comunicat de presă că deciziile fac diferenţa între un învingător şi un învins.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

„Deciziile pe care le-au luat în ultimii 16 ani Lungu Ion şi Harşovschi Lucian i-au transformat pe aceştia în nişte învinşi. Iar Suceava a devenit un oraş învins de incompetenţă, de interese personale, de compromisuri (blaturi), de impotenţa administrativă.

Deciziile pe care le-au luat mulţi primari din România i-au transformat pe aceştia în nişte învingători iar oraşele administrate de aceştia s-au transformat în oraşe învingătoare.

La Suceava, Lungu şi Harşovschi nu au fost în stare să rezolve probleme banale la care soluţiile sunt simple şi chiar standardizate. Ce pretenţii să mai avem de la aceştia în cazul situaţiilor complexe, cum ar putea Lungu şi Harşovschi (care nu locuiesc în Suceava) să înţeleagă economia locală a oraşului sau infrastructurile?

Va prezentăm un caz simplu, standardizat, dar aplicat în bătaie de joc la Suceava. În oraşele civilizate, în zonele identificate ca fiind cu risc, înaintea trecerilor de pietoni se aplică un covor roşu antiderapant care are în compoziţie granule de rocă dură. Rolul acestui covor antiderapant este de a creşte eficienţa frânării înainte de trecerile de pietoni, nu doar de a creşte atenţia datorită culorii. STAS-ul este foarte clar: acest covor antiderapant trebuie să aibă 17 m. La Suceava, există o singură trecere de pietoni, în cartierul Obcini, cu care îşi făcea Harşovschi Lucian selfie-uri pentru a le împărtăşi Sucevenilor grija ce le-o poartă şi în domeniul siguranţei circulaţiei. Problema este că în loc de 17 m, covorul antiderapant de la Suceava are 2 m şi nici nu este antiderapant. O altă problema în cazul Sucevei este calitatea execrabilă a asfaltului (care după standardele lui Lungu şi Harsovschi are o altă reţetă), acesta este vălurit şi aproape că nu permite aplicarea covorului antiderapant.

În timp ce în oraşele civilizate (Braşov, Sibiu, Oradea, Cluj, Timişoara etc.) aproape toate trecerile de pietoni sunt cu covor antiderapant, la Suceava au făcut o singura trecere de pietoni care să dea bine în fotografiile de pe paginile de Facebook şi atât, siguranţa Sucevenilor nu mai contează. Asta fac Lungu şi Harsovschi de 16 ani: fotografii care să dea bine pe reţelele de socializare.

Primarii multor oraşe din România sunt nişte învingători. Lungu şi Harşovschi la Suceava sunt nişte învinşi, nişte neputincioşi obosiţi.

Ce s-a întâmplat în Suceava în ultimii 15 ani? Oameni fără educaţie consistentă şi fără un parcurs profesional credibil, în loc să fie preocupaţi de cei 2 piloni care pot duce la dezvoltare durabilă, infrastructura şi educaţia, au crezut că pot impune în Suceava alte standarde decât în oraşele decente şi civilizate, au fost preocupaţi doar de beculeţe colorate, de fanfară şi folclor, de diplome şi medalii inutile, de fugă după înşelătoare şi inutile aprecieri pe reţelele de socializare.

Suceava va arăta bine şi va deveni frecventabilă atunci când va fi administrată de oameni care să se concentreze pe Ordine şi Progres, când va fi condusă de învingători care vor lua decizii care să transforme Suceava într-un oraş învingător!

Deciziile fac diferenţa între un învingător şi un învins!”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: