Lupte greco-romane

Patru medalii pentru suceveni la Campionatul Naţional Individual de juniori I de la Târgovişte

Şcoala de lupte sucevene a demonstrat că are valoare din nou şi la Campionatul Naţional Individual de juniori I, care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute, la Târgovişte. Sportivii suceveni pregătiţi de antrenorii Valerică Gherasim, Andrei Bolohan şi Daniel Ciubotaru au reuşit să obţină patru medalii, două titluri de campion naţional şi două de vicecampion.

La categoria 60 de kilograme, Bogdan Pop, de la CSM Suceava, a câştigat medalia de aur, performanţa fiind una deosebită având în vedere că are doar 17 ani, el fiind încă junior II şi a luptat cu sportivi mai mari ca vârstă şi experienţă.

Un alt junior II, Cosmin Mihalache, a avut o evoluţie foarte bună pe saltea şi a fost la un pas de titlul naţional al categoriei 87 de kilograme, câştigând la final medalia de bronz. Cosmin a condus în finala mare cu 7–0, dar adversarul a revenit şi a egalat la 8–8, a punctat ultimul şi astfel a luat aurul. La 97 de kilograme, un alt luptător de la CSM Suceava, Teodor Chira, şi-a respectat statutul de favorit şi a câştigat aurul naţional, în timp ce colegul său Adrian Agache a obţinut argintul naţional la categoria 77 de kilograme. În acelaşi concurs, Ioan Bălan, de la LPS Suceava, a terminat pe locul 5 la 72 de kilograme, iar Mihai Căldăraru, de la CSM Suceava, a ocupat aceeaşi poziţie la 87 de kilograme.

La aceleaşi naţionale, David Grigorean, pregătit la CSM Bucovina Rădăuţi de antrenorul Florin Rusu, a reuşit să se impună şi să câştige titlul naţional la categoria 130 de kilograme. Tot de la Rădăuţi, dar de la Clubul Sportiv Şcolar, Ionuţ Ştefan şi Andrei Roman au ocupat locul 5 la categoria 97 de kilograme, aceeaşi poziţie ocupând-o şi Alexandru Cioceanu, la 130 de kilograme. Antrenorul Florin Rusu a ţinut să mulţumească Primăriei şi Consiliului Local Rădăuţi pentru sprijinul pe care-l acordă sportivilor luptători din oraş.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: