PSD Suceava 2020

Cătălin Nechifor (Pro România):

Desfiinţarea grupului ALDE din Camera Deputaţilor o obligă pe Viorica Dăncilă să vină de îndată în Parlament pentru vot pe remanierea guvernamentală

> Alianţa de guvernare PSD-ALDE nu mai există nici formal

 Vicepreşedintele pentru administraţie din Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, luni seara, că desfiinţarea grupului ALDE din Camera Deputaţilor prin demisiile înaintate de cinci deputaţi obligă premierul Viorica Dănciă să vină de îndată în Parlament pentru a cere votul pentru remanierea guvernamentală.

Nechifor a explicat că prin desfiinţarea grupurilor ALDE atât din Senat cât şi din Camera Deputaţilor, ALDE nu mai are cum să fie parte a guvernării, aşa cum a încercat Viorica Dăncilă să procedeze prin numirea unor membri ALDE în funcţii de ministru.

„Odată cu demisia celor cinci deputaţi şi desfiinţarea grupului ALDE, coaliţia de guvernare PSD-ALDE nu mai există nici formal şi nici juridic”, a spus Nechifor.

El a arătat că această situaţie presupune că este necesar un vot în Parlament, indiferent de ceea ce va decide, miercuri, Curtea Constituţională, care a fost sesizată pe subiectul înlocuirii miniştrilor remaniaţi înainte de părăsirea guvernării de ALDE.

„Asta presupune că Viorica Dăncilă trebuie să vină de îndată în Parlament pentru a cere un vot pentru Guvern în formula actuală, iar a aştepta răspunsul CCR la o întrebare care nu mai e de actualitate nu se justifică”, a spus Cătălin Nechifor.

Liderul Pro România crede că situaţia va fi clarificată ori prin vot privind remanierea, ori prin moţiune de cenzură.

„Dacă nu vin cu formula de restructurare în Parlament, s-ar putea să plece şi mai repede de la guvernare, prin moţiune de cenzură”, a conchis Cătălin Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: