Alexandru Băişanu, lider al mişcării care vrea curăţarea ALDE de persoane care au făcut rău partidului

> El a demisionat din grupul ALDE alături de alţi patru deputaţi > ALDE rămâne fără grup şi în Camera Deputaţilor

 Deputatul de Suceava Alexandru Băişanu a devenit liderul mişcării care îşi propune curăţarea ALDE de persoane care au făcut rău partidului.

Alături de alţi patru deputaţi, Alexandru Băişanu a anunţat că a demisionat din grupul ALDE.

„Ne-am dat demisia din Grupul ALDE din Camera Deputaţilor! Nu şi din partid. ALDE rămâne fără grup parlamentar şi în Camera Deputaţilor! Mulţumim domnilor care doriţi să distrugeţi ALDE!     Şi asta doar pentru a susţine pe funcţie în partid un singur om! Domnule Tăriceanu, luaţi mâna de pe el cât nu e prea târziu!” a declarat Băişanu.

Deputatul sucevean a fost şi cel care a anunţat, luni, la Digi 24, că intenţionează să părăsească grupul ALDE şi să înfiinţeze un nou grup parlamentar intitulat „România demnă. România în picioare”.

Băişanu a spus că nu va pleca din ALDE, că decizia prin care s-a decis radierea sa din partid va fi contestată în instanţă, iar, până la o decizie a instanţei, radierea este anulată.

El a arătat că dacă cinci dintre parlamentarii grupului ALDE vor pleca din grup, grupul ALDE se desfiinţează în Camera Deputaţilor, dar că vor fi mai mulţi deputaţi care ar înfiinţa un nou grup parlamentar, pe care ar vrea să îl numească „România demnă. România în picioare”.

El a atras atenţia că preşedintele ALDE va lăsa ALDE fără grupuri parlamentare; la Senat, grupul a fost deja desfiinţat. Băişanu a mai declarat că el personal nu a fost înştiinţat oficial că ar fi fost radiat din partid, aşa cum a declarat preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, după şedinţa conducerii centrale de vineri.

„Până nu primesc o hârtie, eu sau organizaţia din care fac parte, este că sunt membru ALDE, îmi voi susţine în forurile de conducere ale partidului opiniile, voi aduce argumente”, a spus deputatul sucevean.

El a menţionat că preşedintele ALDE vrea să excludă „partidul din partid”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: