22 septembrie e declarată ziua fără maşini în Suceava

Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Suceava, în parteneriat cu unităţile administrativ teritoriale cu asistenţă medicală comunitară, celebrează în perioada 16 – 22 septembrie 2019 Săptămâna Europeană a Mobilităţii şi organizează campania cu Sloganul: „Mergi cu noi!”.

Un comunicat de presă al DSP arată că tema campaniei din anul acesta a Săptămânii Europene a Mobilităţii este „Mersul pe jos şi cu bicicleta în condiţii de siguranţă rutieră“.

În cadrul campaniei, ziua de 22 septembrie este declarată „Ziua fără maşini!“

Campania Săptămâna Europeană a Mobilităţii din acest an încurajează oamenii să aleagă moduri active de deplasare, adică să combine mersul pe jos cu mersul cu bicicleta şi cu transportul public, precizează sursa citată.

Astfel, „ediţia din acest an a campaniei este o oportunitate de a face parte dintr-o mişcare europeană adresată autorităţilor locale şi locuitorilor din mediul urban pentru a-şi corobora eficient acţiunile în vederea reducerii gradului de poluare urbană,” arată DSP Suceava.

Prin urmare, obiectivele campaniei sunt:

– conştientizarea populaţiei în vederea formării unor atitudini pozitive faţă de stilul de viaţă sănătos prin adoptarea mobilităţii alternative (mersul pe jos şi mersul cu bicicleta);

– prezentarea de alternative de mobilitate durabilă locuitorilor din mediul urban.

La nivel judeţean se vor organiza evenimente de informare şi conştientizare a populaţiei asupra problematicii poluării mediului din oraşe şi a posibilităţii creşterii calităţii vieţii lor prin adoptarea modului de deplasare multimodal prin:

– difuzarea de informaţii pentru populaţie prin postarea acestora pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Judeţene Suceava şi cu sprijinul mass-mediei locale;

– distribuire de materiale informative privind beneficiile pentru sănătate ale mobilităţii alternative multimodale.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigură finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor Campaniei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: