Suceava

Străzile Emil Cioran şi Ştefan Tomşa vor fi modernizate cu patru milioane de lei

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în şedinţa din 19 septembrie indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzilor Emil Cioran şi Ştefan Tomşa.

Potrivit proiectelor de hotărâre iniţiate de primarul Ion Lungu, valoarea investiţiilor pentru modernizarea celor două străzi se ridică la patru milioane de lei.

Astfel, pentru modernizarea străzii Emil Cioran, suma prevăzută este de 2,79 milioane de lei, iar durata de execuţie de nouă luni.

Primarul Ion Lungu arată că strada are o lungime de aproximativ 670 m cu lăţimea platformei de aproximativ 6,0 m, având o parte carosabilă cuprinsă între 2,50 şi 5,0 m.

Strada, care este pietruită pe toată lungimea ei, prezintă numeroase degradări, cu gropi şi făgaşe, fisuri, crăpături, necesitând periodic lucrări costisitoare de întreţinere.

Pentru realizarea acestei modernizări se propune, din punct de vedere tehnic, aplicarea unui sistem rutier carosabil suplu cu îmbrăcăminţi asfaltice şi realizarea unui sistem pietonal nou ( cu parcări) cu pavele autoblocante de 8 cm.

Se apreciază că suprafaţa totală afectată de lucrări va fi de aproximativ 3750 mp.

Partea carosabilă va fi încadrată cu borduri mari din beton de ciment de 20 x 25 x 50 cm, iar delimitarea acceselor la proprietăţi şi trotuare cu borduri mici din beton de ciment de 10 x 15x 50 cm.

Totodată, accesele la proprietăţi se vor amenaja cu aceeaşi structură rutieră destinată trotuarului.

În ceea ce priveşte strada Ştefan Tomşa, valoarea investiţiei este de 1,26 milioane de lei, iar durata investiţiei este de şase luni.

Primarul Ion Lungu arată că strada Ştefan Tomşa, amplasată în cartierul Areni, începe de la intersecţia cu strada Alexandru cel Bun şi se termină la intersecţia cu strada Nicolae Titulescu.

Strada are o lungime de aproximativ 275 m, cu lăţimea platformei între 3,00 şi 5,50 m, având o parte carosabilă cuprinsă între 2,50 şi 5,0 m.

„Strada, care este parţial asfaltată, parţial pietruită, prezintă numeroase degradări, cu gropi şi făgaşe, fisuri, crăpături, necesitând periodic lucrări costisitoare de întreţinere.

„Pentru realizarea acestei modernizări se propune, din punct de vedere tehnic, aplicarea unui sistem rutier carosabil suplu cu îmbrăcăminţi asfaltice şi realizarea unui sistem pietonal nou (cu parcări) cu pavele autoblocante de 8 cm. Suprafaţa totală afectată de lucrări va fi de aproximativ 2900 mp”, mai arată primarul.

În cadrul acestei modernizări se vor executa amenajări de semnalizare rutieră, reţea de canalizare pluvială subterană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: