După mai bine de o lună de cercetări

Şase percheziţii efectuate şi două persoane ajunse în spatele gratiilor

> Pentru o altă persoană s-a emis mandat de arestare în lipsă > Poliţiştii au recuperat bijuterii furate în valoare de peste 40.000 euro > Percheziţiile au avut loc pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani

După mai bine de o lună de cercetări, doi dintre autorii unei spargeri soldate cu o pagubă de aproape 100.000 euro au fost arestaţi preventiv. Al treilea este căutat în continuare, fiind emis mandat de arestare în lipsă. Hoţii reuşiseră să fure la începutul lunii august mai multe bijuterii din casa unui rădăuţean. Unele dintre acestea au fost şi ele recuperate de oamenii legii în urma mai multor percheziţii efectuate pe raza judeţelor Suceava şi Botoşani.

Spargerea s-a dat la pont, în plină zi, victima fiind un rădăuţean de 46 de ani

Spargerea a avut loc în prima decadă a lunii trecute. Mai exact pe data de 8 august când de altfel au fost alertaţi şi poliţiştii despre comiterea faptei. În jurul orei 21.34, Poliţia municipiului Rădăuţi a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 46 ani, localnic, cu privire la faptul că persoane neidentificate au pătruns în imobilul său de pe raza municipiului Rădăuţi, de unde au sustras mai multe bijuterii. Oamenii legii deplasaţi la faţa locului au demarat cercetările după ce victima a declarat că „în timp ce se afla la domiciliu a constatat faptul că din sertarul unei comode din dormitorul situat la etajul imobilului i-au fost sustrase mai multe bijuterii scumpe, inele, brăţări şi lănţişoare din platină, aur alb şi aur galben împodobite cu diamante şi safire” după cum se arată în rechizitoriul întocmit. Cazul se anunţa unul dificil încă de la început deoarece imobilul nu era prevăzut cu sistem de alarmă sau camere de supraveghere video şi nu au fost identificate urme de efracţie la uşile şi geamurile clădirii şi nici urme de scotocire sau răvăşire, ceea ce a condus la concluzia că a fost vorba de o lovitură dată la pont, spărgătorii cunoscând foarte bine unde se aflau bunurile. În plus, furtul a avut loc în plină zi, în intervalul orar 14.00 – 21.00, cât bărbatul şi soţia sa au lipsit de acasă. O primă evaluare a pagubei lăsate în urmă de hoţi s-a ridicat la valoarea de aproximativ 100.000 euro.

Peste o lună de anchetă şi strângere de informaţii

Timp de peste o lună poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi investigative complexe, fiind verificate diverse piste de lucru şi informaţii, activitate de probare a infracţiunii fiind îngreunată de lipsa unor documente justificative privind prejudiciul sau a unor indicii clare şi particularităţi privind bijuteriile sustrase. Potrivit Biroului de presă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, au fost utilizate diverse tehnici investigative şi s-a cooperat cu structurile de poliţie judiciară din judeţele limitrofe. În urma datelor adunate, pe parcursul zilei de sâmbătă, lucrători din cadrul Poliţiei municipiului Rădăuţi şi forţe ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale Suceava, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, au pus în executare 6 mandate de percheziţii domiciliare pe raza municipiului Rădăuţi şi a comunelor Volovăţ şi Arbore, precum şi a unui număr de 5 mandate de aducere emise de instanţă, ocazie cu care au fost identificaţi şi conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări, unii dintre autorii furtului.

Doi dintre autorii furtului au ajuns în spatele gratiilor

Astfel a fost probată activitatea infracţională a unui bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Volovăţ, a unei tinere în vârstă de 21 de ani, din comuna Arbore, şi a unui bărbat în vârstă de 24 de ani, din municipiul Rădăuţi. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate, poliţiştii au identificat şi ridicat bijuterii, sume de bani, telefoane mobile precum şi un autoturism utilizat la comiterea faptei. Femeia şi tânărul de 24 de ani au fost identificaţi de oamenii legii, conduşi la sediul poliţiei pentru audieri şi reţinuţi pentru 24 de ore, fiind încarceraţi în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi şi ulterior instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Bărbatul de 28 de ani din comuna Volovăţ nu a fost depistat de poliţişti, faţă de acesta fiind efectuate demersuri în vederea emiterii mandatului de arestare în lipsă. Tot în cadrul cercetărilor efectuate în aceeaşi cauză, lucrători ai Biroului Investigaţii Criminale Rădăuţi cu sprijinul colegilor din cadrul IPJ Botoşani, au efectuat activităţi investigativ operative şi pe raza municipiilor Rădăuţi şi Botoşani precum şi percheziţii în municipiul Botoşani, ocazie cu care, au fost identificate mai multe bijuterii dintre cele sustrase cu ocazia comiterii faptei, în valoare totală de circa 40.000 euro, precum şi suma de 84.000 lei utilizată la tranzacţionarea acestora, aceste bunuri fiind ridicate şi predate proprietarilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: