Nechifor, „un pic încurcat” de situaţia din ALDE

Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, că speră ca situaţia din ALDE să se clarifice mai repede pentru că la nivel judeţean Alianţa electorală „Un om” care îl susţine pe Mircea Diaconu la Preşedinţia României va trebui să depună documente la Biroul Electoral Judeţean Suceava şi este necesar să existe corespondent din partea ALDE în cadrul alianţei.

Nechifor a evitat să comenteze decizia lui Alexandru Băişanu de a accepta nominalizarea din partea premierului Viorica Dăncilă pentru un post de ministru, deşi era evident că preşedintele Klaus Iohannis va refuza nominalizarea.

El a spus că surprinzător a fost că Alexandru Băişanu s-a apropiat de stânga, de PSD, în condiţiile în care a activat doar în partide de dreapta sau centru-dreapta, respectiv PUR, PC, PNL şi ALDE.

Nechifor a mai declarat că nu a discutat cu Băişanu de când a fost lansată Alianţa dintre Pro România şi ALDE şi a arătat că speră că ALDE Suceava va transmite la organizaţia centrală semnăturile strânse pentru candidatura lui Mircea Diaconu.

El a spus că, până acum, cei din Pro România au colectat peste zece mii de semnături de susţinere a candidaturii lui Mircea Diaconu la Preşedinţia României şi şi-a exprimat încrederea că vor fi adunate mai multe semnături decât în campania pentru alegerile europarlamentare.

Nechifor a menţionat că nu este tocmai plăcut că în cadrul Alianţei „Un om” formată din Pro România şi ALDE există probleme în zona ALDE.

„Nu am avut dialog cu zona ALDE. Sunt mişcări la ALDE ceea pentru noi nu e tocmai plăcut”, a spus Nechifor care a menţionat că speră ca lucrurile să se clarifice, să fie desemnaţi corespondenţii pe funcţii din ALDE pentru că trebuiesc depuse documente la BEJ Suceava.

El a adăugat că a avut discuţii cu membri ai ALDE Suceava care susţin alianţa electorală cu Pro România şi candidatura lui Mircea Diaconu şi este încrezător că situaţia se va reglementa curând deşi acum este „un pic în încurcătură” pentru că nu are cu cine dialoga oficial la ALDE Suceava.

Cătălin Nechifor a mai declarat că a constatat că la un an şi jumătate de la înfiinţare, Pro România s-a maturizat şi că au existat unele nemulţumiri şi în Pro România privind înfiinţarea alianţei „Un om”, dar că în Pro România membrii de partid sunt ataşaţi valorilor democraţiei şi că atunci când majoritatea decide, cei din minoritate respectă această decizie.

Liderul Pro România a subliniat că urmează o competiţie electorală foarte importantă şi că obiectivul principal este ca în turul al doilea să intre Mircea Diaconu, un candidat independent.

„Vreau să dăm ţării un candidat independent în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale”, a spus Nechifor, arătând că Mircea Diaconu este în sondaje aproape de scorurile lui Dan Barna şi Viorica Dăncilă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: