Campania „10 pentru Siguranţă” continuă

> În prima săptămână de şcoală, peste 1.000 de copii au fost informaţi cu privire la măsurile de siguranţă şi protecţie personală

Până pe data de 20 septembrie, la nivelul judeţului Suceava se desfăşoară campania de informare şi prevenire intitulată „10 pentru Siguranţă”. Pentru derularea acesteia şi-au dat mâna instituţiile cu competenţă în domeniu, respectiv: Inspectoratul de Poliţie, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, Agenţia Naţională Antidrog şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane şi Sectorul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava. Campania beneficiază de sprijinul Instituţiei Prefectului – Judeţul Suceava şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. După deschiderea noului an şcolar, în perioada 10 – 13 septembrie, conform domeniului de competenţă, fiecare lucrător al structurilor MAI prezent la acţiuni le-a explicat copiilor, părinţilor şi bunicilor ce înseamnă să adopţi un comportament preventiv care să te ferească de riscuri. Astfel, au fost derulate activităţi de prevenire şi informare în 20 de unităţi de învăţământ, beneficiari fiind peste 1.000 de elevi de toate vârstele, după cum se arată într-un comunicat al Biroului de presă din cadrul IPJ Suceava. Violenţa în mediul şcolar, consumul de alcool şi drog, traficul de persoane, fenomenul de bullying, securitatea împotriva incendiilor şi siguranţa rutieră, au fost câteva dintre subiectele abordate şi discutate cu tinerii, dar şi cu profesorii şi părinţii. Totodată, au fost distribuite peste 500 de materiale cu mesaje preventive dar şi alte ghiduri, stickere şi pliante de informare. „Îmbucurător este faptul că în prima săptămână de şcoală, la nivelul judeţului nu s-au înregistrat evenimente negative cu implicarea elevilor. Activităţile de prevenire şi informare vor continua şi în săptămâna viitoare, urmând a fi derulate conform unui grafic planificat alte 34 de activităţi în unităţile de învăţământ” a mai transmis sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: