Transporturi ilegale de material lemnos depistate pe drumurile din judeţ

Marţi, în jurul orei 18.15, o patrulă din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe  DN 15C, pe raza comunei Fântâna Mare, un ansamblu rutier cu semiremorcă, condus de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din municipiul Fălticeni, care ar fi trebuit să transporte, conform avizului de însoţire a mărfii, prezentat de şofer oamenilor legii, 43,47 mc de cherestea de esenţă răşinoase. Documentul fusese emis pe parcursul aceleaşi zile de o întreprindere individuală din comuna Bogdăneşti. Doar că existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată şi cea din documente, astfel că poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici. Aceştia, în urma inventarierii efectuate, au stabilit că bărbatul transporta de fapt peste 48 mc cherestea, cu 4,63 mc mai mult decât cantitatea menţionată în avizul de însoţire. În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională cu amendă în valoare de 3.000 lei a societăţii emitente a avizului şi confiscarea valorică a cantităţii de cherestea de esenţă răşinoase, în valoare de aproape tot 3.000 lei.

Miercuri, în jurul orei 13, o patrulă din cadrul Secţiei 8 Poliţie Rurală Adâncata, a oprit pentru control pe DC 57 din comuna Mitocu Dragomirnei, o autoutilitară la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 31 de ani  din comuna Baia, care transporta deşeuri de material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta ilegal 2,50 mc lemn de foc din specia fag, provenit din deşeuri. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Adâncata.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: