Preşedintele Klaus Iohannis a respins numirea lui Alexandru Băişanu

> Propunerea este cras neconstituţională, a explicat el

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a respins, ieri, nominalizarea deputatului de Suceava Alexandru Băişanu în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

El a anunţat că refuză numirea toate propunerilor înaintate de Viorica Dăncilă, între care cea a lui Băişanu.

Klaus Iohannis a explicat că după ce ALDE a părăsit Guvernul şi s-a schimbat structura politică guvernamentală, Constituţia prevede clar că este nevoie de restructurare.

„Doamnă prim-ministru, trebuie să vă prezentaţi în faţa Parlamentului României cu o solicitare de validare a guvernului dumneavoastră” a spus Iohannis.

El a arătat că ultima propunere de remaniere „este cras neconstituţională” şi că PSD tergiversează o procedură explicită în Constituţie.

„Niciun ministru nu va fi numit nou în Guvern decât după aprobarea Parlamentului”, a spus preşedintele statului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: