Popescu-Tăriceanu spune că Băişanu va mai fi membru ALDE până luni

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat  miercuri seara, la TVR, că deputatul de Suceava Alexandru Băişanu mai este membru ALDE.

El a explicat că în partid s-a luat decizia ca cei care vor accepta să fie numiţi în funcţie în Guvernul PSD vor fi automat excluşi din partid şi că a fost un vot de 83 de membri în favoarea acestei decizii, cu două abţineri.

Preşedintele ALDE a arătat că, luni, în Delegaţia Permanentă a ALDE, se vor oficializa excluderile, după ce Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Băişanu au acceptat să intre în Guvernul Dăncilă.

 „Dl Băişanu mai e membru ALDE până luni, când va avea loc şedinţa Delegaţiei Permanente. Preocuparea mea nu e de dl Băişanu ca persoană. E vorba de orice membru ALDE care încalcă prevederile statutului”, a declarat Călin-Popescu Tăriceanu.

În studio se afla deputatul ALDE de Suceava Alexandru Băişanu, care a declarat că nu a plecat din ALDE şi că îl respectă pe preşedintele partidului, Călin Popescu-Tăriceanu, pe care îl consideră în continuare preşedintele partidului.

„Nu am plecat. Nu e plecat nimeni. Altcineva are senzaţia că am plecat. Eu am un preşedinte pe care îl respect, pe dl Tăriceanu” a declarat Alexandru Băişanu.

Invitat de moderator să intre în dialog cu Băişanu, Popescu-Tăriceanu a refuzat, spunând că nu poate face dialog prin televiziune pe această temă.

În emisiune, Alexandru Băişanu a prezentat mai multe întâmplări care au dus la această situaţie, inclusiv apropierea ALDE de Pro România şi susţinerea candidatului independent Mircea Diaconu, în condiţiile în care ieşirea de la guvernare s-a făcut pentru ca Popescu-Tăriceanu să candideze din partea ALDE la Preşedinţia României.

Întrebat dacă a fost contactat de Teodor Meleşcanu pentru a accepta să fie propus pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Băişanu a spus că a fost contactat direct de Viorica Dăncilă şi că a avut o discuţie la Guvern cu ea şi cu mai mulţi miniştri.

El a mai arătat că a acceptat această nominalizare pentru că e nevoie ca ţara să fie guvernată şi a spus că moţiunea iniţiată de PNL nu va trece, pentru că PNL nu-şi doreşte să preia guvernarea ţării…, pentru că sunt probleme grave.

Totodată, Alexandru Băişanu a declarat că în şedinţa Delegaţiei Permanente de luni, va cere organizarea unui congres, subliniind că se doreşte îndepărtarea din conducerea ALDE a unor persoane din apropierea lui Călin Popescu-Tăriceanu care au acaparat decizia în partid.

El a mai anunţat că, dacă va fi exclus din partid, va contesta decizia şi că va nu-şi va pierde calitatea de membru de partid. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: