Daruri pentru elevi din partea preoţilor din Protopopiatului Fălticeni

În luna septembrie, la nivelul Protoieriei Fălticeni, s-au desfăşurat diferite activităţi social-filantropice în care beneficiari au fost persoanele de toate vârstele şi categoriile sociale.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen,  Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pentru al patrulea an consecutiv, preoţii parohi, alături de Protoieria Fălticeni, au oferit rechizite şcolare pentru începerea noului an şcolar, pentru 110 copii care provin din familiile defavorizate social. Aceştia au primit ghiozdane, penare, caiete şi alte rechizite, valoarea totală a ajutoarelor acordate ridicându-se la peste 9000 de lei.

Este cea mai amplă acţiune de sprijinire a elevilor în scopul prevenirii abandonului şcolar, care vizează elevii din toate ciclurile de învăţământ gimnazial, de pe întregul parohiilor din cadrul Protoieriei Fălticeni.

O parte dintre beneficiarii acestor daruri a obţinut rezultate bune sau a înregistrat progrese şi în anii anteriori, drept pentru care ei poartă recunoştinţă celor care i-au sprijinit şi care le-au oferit un mic confort pentru a învăţa pe mai departe.

Pe lângă elevii din şcolile din municipiul Fălticeni – „Alexandru Ioan Cuza”, „Ion Irimescu” şi „Mihail Sadoveanu” – au fost şi cei care învaţă la unităţile de învăţământ din Baia, Broşteni, Herla, Vercicani (Roşcani), Dolhasca, Leucuşeşti, Sasca Nouă, Ciumuleşti – Vadu Moldovei, Pleşeşti, Preuteşti, Slatina, Rădăşeni, Lămăşeni, Hârtop, Siliştea Nouă, Unceşti, Cotu Băii şi Buneşti.

Acţiunea de împărţire a ghiozdanelor s-a desfăşurat în data de 9 septembrie, după oficierea serbării de început de an la fiecare şcoală amintită de către preoţii parohi, iar în municipiul Fălticeni de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

„Mulţumim tuturor celor care ne-au fost alături în acest demers de a-i ajuta pe aceşti elevi să înceapă cu dreptul şi cu speranţă acest nou an şcolar. Cred că le sunt de folos aceste rechizite şi că îi va motiva să înveţe bine şi să asculte de profesorii şi de învăţătorii lor. Noi, preoţii, încercăm mereu să venim în sprijinul elevilor cu posibilităţi materiale reduse, pe toată perioada anului şcolar şi în vacanţele de vară în care organizăm diferite activităţi recreative. În acest sens încercăm să găsim şi o alternativă pentru a petrece timpul liber într-un mod cât mai plăcut, prin amenajarea unui centru catehetic pentru a se desfăşura diferite activităţi cultural-recreative, printre care şi meditaţii gratuite pentru elevii care se pregătesc pentru examenele de capacitate şi bacalaureat. La început de an şcolar, bunul Dumnezeu să binecuvânteze pe toţi elevii ca să ducă cu bun sfârşit drumul pe care tocmai l-au început” a declarat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

(Pr. GEORGIAN ROTAR)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: