Procurorii suceveni au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de femeia acuzată că şi-a ucis trei nou născuţi

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus, ieri, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de o femeie, pentru violenţă în familie, raportată la infracţiunea de omor calificat, faptă săvârşită la data de 9 august 2019.

Potrivit unui comunicat al Parchetului Tribunalului Suceava, anterior, persoana în cauză a avut calitatea de suspectă pentru săvârşirea unei infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă, după care urmărirea penală a fost extinsă, aceeaşi persoană dobândind calitatea de suspectă pentru alte două infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă, fapte comise în luna iunie 2016, respectiv în luna februarie 2018.

 Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Potrivit cercetărilor, în data de 9 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său din zona rurală a judeţului Suceava, femeia, în vârstă de 37 de ani, a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou-născut de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns.

Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau.

În acest caz a fost efectuată o expertiză medico-legală psihiatrică, iar comisia de expertiză a concluzionat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent.

Cercetările în acest caz continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: