„Noaptea cercetătorilor europeni” se va desfăşura concomitent în Suceava şi în mai multe oraşe din Europa

Pe esplanada Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava va avea loc, în data de 27 septembrie, o nouă ediţie a evenimentului „Noaptea cercetătorilor europeni”.

Ediţia din acest an va aduce simultan cel mai mare laborator de cercetare în aer liber, pe 27 septembrie, în Suceava şi în alte 20 oraşe partenere.

„Cei mici vor avea ocazia să experimenteze cot la cot cu oamenii de ştiinţă, să vadă ce se ascunde în spatele celor mai fascinante fenomene naturale şi, de ce nu, să afle dacă în viitor vor putea şi ei să îmbrace uniforma cercetătorilor” au anunţat organizatorii evenimentului.

Cei mari vor putea şi ei să pătrundă în fascinanta lume a prezentărilor laboratoarelor de chimie, de fizică şi nu numai, unde se vor prezenta explicaţii ştiinţifice pentru lucruri aparent simple sau inexplicabile şi vor descoperi soluţii pentru cele mai comune problemele cotidiene. În plus, vor avea ocazia să se retrăiască amintirile din laboratorul de chimie din anii şcolii, având posibilitatea să se joace din nou cu eprubetele pline de „substanţe magice”.

Şi pentru că „ştiinţa e în tot şi-n toate”, aşa cum auzeam de la profesorii noştri, „Noaptea cercetătorilor europeni” 2019 va aduce, în persoană, cei mai cunoscuţi inventatori ai unor sisteme medicale apreciate la nivel mondial. Pe lângă toate aceste experimente şi demonstraţii, evenimentul va propune o mulţime de concursuri cu adevărat antrenante.

„Noaptea cercetătorilor europeni” se înscrie în seria evenimentelor Marie Curie şi îşi propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător şi cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Proiectul se adresează minţilor curioase şi tinerilor care doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activităţi ştiinţifice şi educative.

 Reamintim că primul eveniment „Noaptea cercetătorilor europeni” a fost organizat în 2005. Până acum a atras peste 1.5 milioane de vizitatori. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor.

Ediţia 2016 a atras peste 35.000 de vizitatori în România. Intrarea este liberă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: