Certificare Forest Stewardship Council pentru 24 de ocoale silvice sucevene

 > Prin achiziţionarea de produse independent certificate se garantează că lemnul utilizat la producerea acestora provine din păduri gestionate durabil, pe criterii sociale, economice şi ecologice

Fondul forestier proprietate publică a statului, administrat de Direcţia Silvică Suceava, a urmat etapele procesului de certificare conform standardului FSC (Forest Stewardship Council), fiind inclus, din nou, în certificatul FSC România, valabil până în anul 2023. Suprafaţa totală a fondului forestier certificat, actualizată la începutul anului 2019, este de 272.490 ha, dintre care 263.859 ha sunt acoperite cu păduri, 1.901 ha reprezintă terenuri din clasa de regenerare, iar 6.730 ha sunt terenuri pentru asigurarea hranei vânatului sau terenuri neproductive. De asemenea, conform informaţiilor de pe pe pagina web a instituţiei sucevene, în suprafaţa de fond forestier certificat administrat de către Direcţia Silvică Suceava este integrat un areal de 49.7000 ha de arii naturale protejate, reprezentate prin parcuri naţionale (1.900 ha), rezervaţii ştiinţifice sau naturale (4.200 ha) şi situri Na-tura 2000 (436.000 ha). Totodată, în cadrul suprafeţelor certificate au fost desemnate zonele în care intervenţiile de exploatare a masei lemnoase nu au scop comercial, denumite generic “suprafeţele 5%”, reprezentând 15.100 ha, cât şi suprafeţele destinate conservării biodiversităţii, respectiv “suprafeţe 10%”, 60.800 ha.

În judeţul Suceava sunt certificate 24 de ocoale silvice. FSC (Forest Stewardship Council) este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi nonprofit, constituită în anul 1993, în vederea promovării un management forestier responsabil în pădurile din întreaga lume.

Prin achiziţionarea de produse independent certificate se garantează că lemnul utilizat la producerea acestora provine din păduri gestionate durabil, pe criterii sociale, economice şi ecologice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: