Un deputat liberal sucevean acuză Guvernul că, printr-o ordonanţă, a afectat mii de elevi care fac naveta la şcoală

 > Potrivit acestuia, ei nu vor mai putea deconta naveta şi vor fi nevoiţi să apeleze la mijloace auto neautorizate

Elevii care fac naveta între şcoală şi casă sunt afectaţi de o ordonanţă recentă a Guvernului potrivit căreia transportul judeţean de persoane nu mai este serviciu public.

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, a solicitat, marţi, miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării Regionale să găsească imediat soluţii pentru rezolvarea problemei pe care Guvernul a generat-o printr-o ordonanţă.

„Domniile voastre aţi contrasemnat textul aprobat al Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 51 din 25 iunie 2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane, motiv pentru care consider normal să vă solicit să găsiţi, fără întârziere soluţii pentru a corecta unele măsuri nocive din acest act normativ. După cum foarte bine cunoaşteţi, prin prevederile acestui act normativ transportul judeţean de persoane a fost eliminat din sfera serviciilor publice, afectând, astfel, mii de elevi care fac naveta între şcoală şi casă. Astfel, nu numai că o parte dintre rutele de transport au fost desfiinţate, dar nici naveta şcolară a elevilor nu poate să mai fie decontată, potrivit drepturilor conferite acestora prin lege” arată deputatul Mihalescul.

El a cerut celor doi miniştri, având în vedere abandonul şcolar uriaş din România, precum şi riscurile la care sunt supuşi elevii care vor merge la şcoală cu mijloace de transport neautorizate pentru transportul de călători, să-i comunice dacă începerea anului şcolar 2019/2020 îi va determina să promoveze de urgenţă un act normativ care să corecteze OUG nr. 51/2019 şi care să asigure elevilor posibilitatea de a face naveta către şcoală. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: