Ion Lungu, încrezător după discuţiile purtate cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale

> Municipiul Suceava ar putea beneficia de fonduri de peste 140 de milioane de euro, din care 40 de milioane de euro pentru ruta ocolitoare 2 Cumpărătura – Ipoteşti – Tişăuţi – Salcea

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a participat, marţi, la sediul Băncii Mondiale din România, la o dezbatere privind dezvoltarea urbană pentru perioada de dezvoltare 2021-2027 şi s-a arătat încrezător pentru că municipiul Suceava ar putea beneficia de fonduri de peste 140 de milioane de euro.

Primarul a spus că a avut discuţii la sediul Băncii Mondiale din România privind dezvoltarea urbană sustenabilă pentru perioada de dezvoltare 2021-2027, menţionând că au participat la această dezbatere reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai agenţiilor regionale de dezvoltare, dar şi reprezentanţi ai ministerelor.

El a declarat că, în cadrul discuţiilor, a susţinut folosirea ca instrument de finanţare, în exerciţiul financiar european următor, finanţarea de proiecte prin instrumentul Investiţii Teritoriale Integrate (ITI), care a fost şi este folosit cu succes în Polonia, având o accesare foarte bună de fonduri europene. Potrivit lui acest instrument este cel cu care se pot promova proiecte atât în cadrul Asociaţiei „Moldova se Dezvoltă”, dar şi în cadrul zonei metropolitane Suceava.

Primarul Ion Lungu a subliniat că unul dintre proiectele care pot fi finanţate în zona metropolitană Suceava sau „Zonă urbană funcţională”, în conceptul Băncii Mondiale, este ruta ocolitoare 2 a Sucevei, care va devia traficul către Botoşani, pe traseul Drumul European 85 – Cumpărătura – Ipoteşti – Tişăuţi – Salcea, acest proiect fiind declarat câştigător în urma consultărilor publice făcute de Banca Mondială şi care are o valoare, conform proiectului realizat de municipalitate, de circa 40 de milioane de euro.

„Pe o simulare făcută de Banca Mondială, zona urbană funcţională (ZUF) Suceava ar putea primi în exerciţiul financiar 2021-2027 suma de 185.416.313 de euro, din care municipiul Suceava ar benefica de 140.278.476 de euro” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: