Două gospodării din Securiceni, afectate de un puternic incendiu

Militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Udeşti, au intervenit luni, în jurul orelor prânzului, cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un buldoexcavator, pentru localizarea şi lichidarea unui puternic incendiu izbucnit în satul Securiceni. Potrivit declaraţiilor făcute de slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „la sosirea echipajelor, ardeau două construcţii anexe şi bunuri dintr-o gospodărie, incendiul fiind extins şi la proprietatea învecinată, unde ardea acoperişul adăpostului de animale, cu pericol de propagare a flăcărilor la vecinătăţi”. Intervenţia pompierilor a fost dificilă, aproape 4 ore durând lupta cu flăcările. La prima gospodărie, au ars o anexă pe o suprafaţă de 40 mp, depozitul de furaje pe 80 mp, un tractor cu remorcă şi circa 15 tone de fân. În a doua gospodărie, a fost afectat acoperişul adăpostului de animale pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp. Au mai ars circa două tone de plante furajere şi s-au degradat elemente de construcţie de la o bucătărie de vară. Cercetările efectuate ulterior au dus la concluzia că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza efectului termic al curentului electric generat de un conductor defect. Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Pompierii au salvat casele de locuit din curţile celor două gospodării afectate.

Alt incendiu, în comuna Ipoteşti

Tot militarii Detaşamentului de Pompieri Suceava au intervenit luni, în jurul orei 16.30, cu două autospeciale de stingere, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din comuna Ipoteşti. La sosirea echipajelor, ardea generalizat un adăpost de animale, cu pericol de propagare a focului la casa de locuit. În ciuda intervenţiei prompte, grajdul s-a transformat în scrum pe o suprafaţă de aproximativ 70 mp, de asemenea circa 3 mc lemn de foc, 2 mc de cherestea şi bunuri din gospodărie. Tot necazul a pornit de la depozitarea jarului şi cenuşei nestinse în apropierea materialelor combustibile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: