„Unii politicieni se tem de şcoală. Aici sunt formaţi cei care taxează erorile de exprimare”

Preşedintele României Klaus Iohannis a declarat, ieri, că unii politicieni se tem de şcoală, pentru că acesta este locul în care sunt formaţi cei care „le taxează erorile de logică şi mai nou, destul de des de exprimare”, transmite Mediafax.

„Mă bucur că am ocazia să fim astăzi împreună, într-o şcoală absolut remarcabilă prin rezultatele de excepţie pe care le aveţi. Şcoala voastră, parte a programului Inschool, sprijinit de Consiliul Europei, a reuşit să aibă un impact semnificativ asupra comunităţii, pregătind şi formând generaţii întregi de elevi. Cuvântul «şcoală» are diverse semnificaţii şi stârneşte, cum ştim, o diversitate de emoţii. Dar şcoala nu ar trebui să însemne niciodată doar o simplă clădire, chit că şi ea contează. Este o comunitate de prieteni sau de colegi, este locul unde copiii îşi încep drumul spre maturitate, ghidaţi şi îndrumaţi de dascălii lor. Aţi văzut însă şi voi, dragi copii, unii politicieni se tem de şcoală! Aici, în şcoală, sunt formaţi oamenii care le taxează erorile de logică şi, mai nou, destul de des, de exprimare” a afirmat Klaus Iohannis, luni, la deschiderea anului şcolar.

Preşedintele statului a adăugat că în loc de măsuri pentru creşterea calităţii educaţiei sunt preferat măsuri care facilitează frauda la bacalaureat.

„Tot aici se resimte eşecul politicilor publice din educaţie, dar şi lipsa de creativitate a acestora. Vedem cum, în loc să fie adoptate măsuri pentru creşterea calităţii educaţiei, se preferă măsuri de facilitare a fraudei la bacalaureat. Cum se încearcă reducerea numărului celor care ajung să susţină examenul de evaluare naţională. Sau cum se propune repartizarea automată spre şcoli profesionale a celor care iau medii mai mici, în loc să avem organizarea unor evaluări credibile de aptitudini. Nu trebuie să uităm niciodată rolul esenţial al şcolii, pentru că aici elevii îşi încep drumul în viaţă, îşi cultivă pasiunile şi îşi formează viziunea asupra lumii” a completat Klaus Iohannis.

Preşedintele României a mai spus că „în acelaşi timp, educaţia oferită de şcoală este o oportunitate pentru România de a se normaliza, de a se transforma şi de a se pregăti pentru o Europă şi o lume în profundă schimbare, o lume care nu aşteaptă după cei care sunt captivi în practici anacronice, în corupţie sau în metehne comuniste”.

Un număr de 2.824.594 de elevi şi copii de grădiniţă au început, luni, cursurile anului şcolar 2019 – 2020, potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Klaus Iohannis a participat la deschiderea anului şcolar la Şcoala Gimnazială „Ferdinand I”, Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: