Percheziţii la un fals afacerist din Suceava

> El pretindea că e producător naţional de mobilier > Bărbatul a înşelat zeci de agenţi economici din ţară, cu o sumă totală de peste 300.000 lei

 Poliţiştii suceveni au efectuat, joi, mai multe percheziţii în cadrul unui dosar penal în care un bărbat de 35 de ani din comuna Zvoriştea este cercetat pentru mai multe infracţiuni de ordin financiar.

Bărbatul, pretinzând că este administratorul unei firme – care în realitate nu e activă – a înşelat mai mulţi agenţi economici din judeţul nostru, dar şi din alte judeţe din ţară.

Mai exact, bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor „înşelăciune” în formă continuată şi „spălarea banilor” în formă continuată, efectuându-se cercetări pentru infracţiunile de „evaziune fiscală”, în formă continuată şi „delapidare” în formă continuată. Percheziţiile au fost efectuate la trei adrese, una din municipiul Suceava, iar celelalte două în satul Dealu, din comuna Zvoriştea, localitatea în care este domiciliat bărbatul şi în care se află şi sediul firmei.

Perchiziţiile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor au fost ridicate în vederea cercetărilor un laptop, telefoane mobile şi documente contabile utile soluţionării cauzei.

După audierea suspectului s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, ulterior, bărbatul să fie prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Până atunci, bărbatul s-a aflat în arestul IPJ Suceava. Cercetările relevă că, în perioada 14.06.2017 – 4.02.2019, bărbatul, prezentându-se sub calitatea mincinoasă de administrator al unei companii, deşi nu avea această calitate, a indus în eroare 21 de persoane.

Concret, afaceristul sucevean încheia contracte de prestări servicii, promiţând că va executa piesele de mobilier comandate, deşi nu dispunea de posibilitatea confecţionării acestora, iar societatea nu avea angajaţi.

Prin aceste acţiuni, bărbatul a primit injust 332.100 lei.

Pentru inducerea în eroare a persoanelor vătămate, suspectul a promovat compania pe internet, unde a creat un site cât şi pe reţelele de socializare, unde se prezenta drept un producător naţional de mobilier.

Totodată, se cunoaşte că, după ce primea banii respectivi pe conturile firmei, bărbatul retrăgea banii şi le depunea în conturile personale. Astfel au fost retrase, de la ATM-urile din Suceava şi Bucureşti, 89.816,38 lei.

Potrivit anchetei, scopul acţiunilor sale fiind ascunderea sau disimularea originii ilicite a acestor sume de bani, pe care ulterior, le-a utilizat pentru a efectua plăţi către diverse persoane fizice şi juridice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: