Pentru elevii de clasa I sunt asigurate toate manualele şcolare

> Pentru elevii claselor a VII-a s-au primit doar manualele pentru limbile franceză şi latină

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gabriela Mihai, a prezentat recent, într-o conferinţă de presă, stadiul achiziţionării manualelor şcolare, arătând că pentru elevii claselor a VII-a s-au primit manualele doar pentru două discipline: limba franceză şi limba latină.

Gabriela Mihai a spus că în următoarea perioadă ar urma să ajungă şi celelalte manuale pentru clasa a VII-a.

Prof. Gabriela Mihai a explicat că, în urma iniţierii procesului de reformă în Educaţie, în urmă cu 7 ani, s-au schimbat programele şcolare, apărând manuale noi, câte o clasă în fiecare an, iar, pentru aceste clase, comanda pentru manuale noi s-a realizat de fiecare unitate şcolară, pe site-ul MEN.

Ea a precizat că pentru clasa I comanda de manuale şcolare s-a realizat la întreg efectivul de elevi, manualele noi ajungând deja în şcoli, în timp ce, pentru clasele a II-a – a IV-a, comanda pentru manuale noi nu a putut depăşi 20% din efectiv, iar pentru clasele a V-a şi a VI-a comanda pentru manuale noi s-a încadrat în 15% din efectivul de elevi.

Inspectorul şcolar general al ISJ a menţionat că procesul de completare a stocurilor de manuale prin retipărire pentru clasele a VIII-a – a XII-a a fost realizat prin intermediul inspectoratului judeţean, fiind alocată suma de 42.261 de lei, care a fost defalcată pe unităţi de învăţământ, proporţional cu numărul de elevi.

Ea a subliniat că şi în acest an şcolar au fost situaţii în care şcolile, în pofida recomandărilor ISJ Suceava, au comandat manuale unor edituri care s-au retras de pe piaţă. În acest fel, potrivit lui, există riscul ca fondurile alocate să nu poată fi cheltuite în totalitate.

Prof. Gabriela Mihai a mai spus că, până în prezent, au fost recepţionate manuale pentru clasele I-VII în valoare de 371.000 de lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: