Solicitare reînnoită a preşedintelui CJ Suceava

Guvernul să semneze contractul pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă în 14 localităţi

> Gheorghe Flutur atrage atenţia că investiţii de infrastructură rutieră sunt la rândul lor blocate din cauza acestui proiect

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a cerut, vineri, Guvernului, în principal Ministerului Fondurilor Europene, urgentarea semnării contractului de finanţare pentru investiţiile prevăzute să fie realizate în judeţul nostru prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava” promovat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM).

„Lucrurile sunt tergiversate de mai bine de 2 ani! Situaţia este cu atât mai îngrijorătoare cu cât, pe lângă blocarea realizării acestor investiţii privind utilităţile apă-canal, o serie de municipii şi oraşe din judeţul Suceava sunt blocate şi cu lucrările de infrastructură rutieră finanţate prin Programului Operaţional Regional 2014-2020 (POR), care trebuie realizate după finalizarea lucrărilor prevăzute la reţelele de alimentare cu apă şi canalizare” a declarat Gheorghe Flutur.

El a mai spus că una dintre priorităţile Consiliului Judeţean o reprezintă creşterea nivelului de trai şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale tuturor locuitorilor.

În acest context, o atenţie aparte este acordată extinderii şi reabilitării reţelei de alimentare cu apă şi canalizare, proiectele iniţiate în acest sens fiind derulate prin intermediul operatorului regional, ACET SA Suceava.

Potrivit preşedintelui CJ, prin proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Suceava”, promovat prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), se propun investiţii pentru modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată în 14 localităţi din judeţ, respectiv în Suceava, Şcheia, Salcea, Fălticeni, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Vicovu de Sus, Marginea, Siret, Suceviţa, Putna, Dolhasca şi Mitocu Dragomirnei, investiţii de care vor beneficia peste 200.000 de locuitori ai judeţului.

„Demersul nostru este motivat şi de faptul că întârzierea semnării contractului de finanţare cu operatorul regional Societatea ACET SA Suceava duce la întârzierea realizării investiţiilor prevăzute în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, în municipiile Suceava, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi în oraşul Siret, deoarece lucrările pentru infrastructura de apă şi canalizare trebuie să fie realizate înaintea lucrărilor de infrastructură rutieră” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: