FRR a stabilit programul meciurilor din Liga Naţională

> Judeţul nostru e reprezentat de CSM Suceava şi de RC Gura Humorului

La sfârşitul săptămânii trecute, Federaţia Română de Rugby (FRR) a stabilit programul meciurilor şi datele de disputare în Divizia Naţională, al doilea eşalon din România unde judeţul nostru are două reprezentante, Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Rugby Club Gura Humorului. Dacă în această vară federaţia intenţiona să organizeze acest campionat cu două grupe în funcţie de aşezarea geografică, plus play-off şi play-out, între timp s-a stabilit o singură serie cu meciuri tur retur, la finalul cărora să se stabilească echipa campioană şi clasamentul final.

Ca şi anul trecut, ambele echipe din judeţul Suceava au solicitat federaţiei ca meciurile din deplasare să le joace duminică, deoarece mulţi dintre jucători lucrează şi nu pot să plece de vineri.

În această perioadă de pregătire, echipa CSM Suceava se antrenează la stadionul Unirea, unde a făcut şi mai multe meciuri test cu foştii jucători ai Sucevei din Asociaţia Prietenii Rugby-ului din Bucovina.

„Acest sistem de campionat cu tur şi retur şi o singură serie este cea mai bună variantă, mai ales că fiecare are şansa lui. Prima variantă nu era una care să ne convină, nici din punct al valorii, deoarece aveam în serie trei finaliste, dar nici din punct de vedere geografic, deoarece RC Gura Humorului era în cealaltă serie, cea de vest, fapt pentru care am făcut o adresă la FRR. La fel ca în anii trecuţi, am solicitat federaţiei să jucăm duminica meciurile din deplasare, pentru că suntem amatori, iar jucătorii nu pot pleca de vineri de la serviciu. Pregătirea decurge destul de bine, iar în această perioadă am făcut mai multe jocuri cu echipa de old-boys a Sucevei, cu care avem programat un nouă întâlnire, săptămâna viitoare. Sper să ni se alăture un alt jucător talentat, de perspectivă, Marius Cora, ce a terminat junioratul la LPS Suceava cu antrenorul Dumitru Livadariu” a explicat antrenorul sucevenilor, Marius Colţuneac.

Cealaltă reprezentantă a judeţului Suceava în Divizia Naţională de Seniori, Rugby Club Gura Humorului, va începe sezonul cu două deplasări lungi, la RC Griviţa Bucureşti şi la CSU Arad.

„Este bine că-n acest sistem competiţional vom avea mai multe meciuri şi vom juca cu fiecare, fără play-off şi play-out. Din câte ştiu, faţă de anul trecut, echipa din Sibiu nu s-a mai înscris, dar nici cea din Alba Iulia, care a avut intenţia să evolueze în DNS şi fiind numărul de echipe mai mic s-a recurs la acest sistem, unul foarte bun pentru nivelul nostru. Weekendul viitor ne vom reuni tot lotul, inclusiv jucătorii de la Iaşi, iar până la începerea campionatului vom face cel puţin un meci cu juniorii sub 18 ani de la CSŞ Gura Humorului, dar şi cu o echipă de seniori, CSM Suceava sau alta” a explicat antrenorul humorean Andrei Varvaroi.

Iată programul Diviziei Naţionale de Seniori sezonul 2019-2020 pentru cele două echipe din judeţ

Tur

Etapa 1 – 29 septembrie 2019

RC Griviţa – RC Gura Humorului

RC Bârlad – CSM Suceava

Etapa 2 – 5 octombrie 2019

CSM Suceava – RC Griviţa

6 octombrie 2019

CSU Arad – RC Gura Humorului

Etapa 3 – 12 octombrie 2019

RC Gura Humorului – CSM Suceava

Etapa 4 – 20 octombrie 2019

CSM Galaţi – RC Gura Humorului

CSU Arad – CSM Suceava

Etapa 5 – 26 octombrie 2019

RC Gura Humorului – CS Năvodari

CSM Suceava – CSM Galaţi

Etapa 6 – 02 noiembrie 2019

RC Gura Humorului – RC Bârlad

CSM Suceava – Ştiinţa Petroşani

Etapa 7 – 10 noiembrie 2019

Ştiinţa Petroşani – RC Gura Humorului

CS Năvodari – CSM Suceava

Retur

Etapa 8 – 04 aprilie 2020

RC Gura Humorului – RC Griviţa

CSM Suceava – RC Bârlad

Etapa 9 – 11 aprilie 2020

RC Gura Humorului – CSU Arad

12 aprilie 2020

RC Griviţa – CSM Suceava

Etapa 10 – 26 aprilie 2020

CSM Suceava – RC Gura Humorului

Etapa 11 – 02 mai 2020

RC Gura Humorului – CSM Galaţi

CSM Suceava – CSU Arad

Etapa 12 – 10 mai 2020

CS Năvodari – RC Gura Humorului

CSM Galaţi – CSM Suceava

Etapa 13 – 17 mai 2020

RC Bârlad – RC Gura Humorului

Ştiinţa Petroşani – CSM Suceava

Etapa 14 – 23 mai 2020

RC Gura Humorului – Ştiinţa Petroşani

CSM Suceava – CS Năvodari

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: