Senatorul PNL Daniel Cadariu:

Doamnă prim-ministru VV Dăncilă, vă rog să plecaţi de la conducerea Guvernului!

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a solicitat, sâmbătă, demisia imediată a premierul Viorica Dăncilă şi, implicit, a Guvernului, pentru că aceasta (Viorica Dăncilă – n.red.) „face doar figuraţie” în această funcţie, nu are habar de ceea ce se întâmplă în ţară şi nici cum să rezolve problemele majore.

Vă prezentăm integral mesajul senatorului PNL Daniel Cadariu. (N.B.)

„Doamnă prim-ministru, vă rog să plecaţi de la conducerea Guvernului! Dacă aveţi o minimă responsabilitate pentru această ţară, renunţaţi imediat la funcţia de prim ministru!

Eu încă mai cred că, în naivitatea dumneavoastră, chiar credeţi că faceţi bine din înalta funcţie pe care o ocupaţi şi nu aveţi gândul demolării ţării, dar că, din păcate, situaţia din realitate este cu totul alta decât vă este zugrăvită de cei care vă înconjoară.

Încă de la început, de când aţi preluat mandatul de prim-ministru, din nefericire pentru ţară şi pentru dumneavoastră, aţi fost în afara guvernării, iar ce poate fi mai grăitor decât că aţi recunoscut că nu aţi contribuit la elaborarea bugetului pentru acest an.

Este evidentă îndepărtarea dumneavoastră de actul de guvernare şi, de aceea, tot ceea ce faceţi este doar o punere în scenă a unei piese în care faceţi figuraţie.

Dacă eraţi ancorată în problemele guvernării ştiaţi că de peste doi ani în judeţul Suceava Ministerul Fondurilor Europene blochează un proiect cu finanţare europeană de peste 200 de milioane de euro pentru modernizarea sistemelor de apă şi canalizare pentru 200.000 de locuitori.

Dacă vă ocupaţi de guvernare, aflaţi că prin amânarea punerii în aplicare a acestui proiect se blochează alte proiecte, tot cu finanţare europeană, de infrastructură stradală care nu pot fi realizate decât după reabilitarea conductelor de apă şi canalizare.

Dacă eraţi atât de aproape de actul guvernării poate aflaţi că din cauza OUG 114/ 2018 proiecte europene de modernizare a infrastructurii judeţene riscă să piardă finanţarea europeană de zeci de milioane de euro în fiecare judeţ pentru că preţurile au crescut atât de mult încât se modifică structura de finanţare.

Dacă eraţi cu adevărat prim-ministru eraţi informată că traficul rutier în numeroase zone din ţară este sufocat de lipsa unei infrastructuri modernizate, în lipsa autostrăzilor şi a drumurilor expres. Din elicopter este mai greu să înţelegeţi cum stau lucrurile. Dacă aveaţi vreo legătură cu guvernarea ştiaţi că fără dezvoltarea transporturilor nu se poate realiza o dezvoltare sustenabilă.

Dacă chiar eraţi prim-ministru urmăreaţi, măcar săptămânal, modul în care se rezolvă problema şcolilor cu toaleta în curte.

Aşa că, Doamnă prim-ministru VV Dăncilă, eu vă rog să plecaţi de la conducerea Guvernului!”

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: