Pentru o nouă dezbatere privind depozitul ecologic

Desant din Cluj-Napoca la Pojorâta

> Vicepreşedintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, consideră demersul interesat: A devenit un obicei ca, înaintea unui termen al procesului, să se facă presiune mediatică asupra judecătorilor

 Grupul de iniţiativă civică din Bucovina, împreună cu deputatul USR pentru diaspora, Daniel Popescu, originar din Câmpulung Moldovenesc, a organizat, duminică, prima dezbatere pe teme de mediu şi turism, cu titlul „Bucovina noastră: despre mediu şi turism”, ocazie cu care se doreşte clarificarea situaţiei curente şi să se identifice soluţii şi să fie dezbătute bune practici alături de comunitatea locală.

Potrivit organizatorilor, la eveniment vor participa senatorul USR de Cluj, Mihai Goţiu, Iuliean Hornet – inventator şi antreprenor, Aristide Maxim-Samuilă – inginer şi activist de mediu, Diana Ionescu – avocat, precum şi alţi activişti de mediu, reprezentanţi din mediul antreprenorial şi ai grupului local de iniţiativă civică, specialişti în drept şi jurnalişti.

În comunicatul organizatorilor se arată că au fost invitaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi judeţene şi că evenimentul va include şi o vizită în Pasul Mestecăniş.

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Suceava, Viorel Seredenciuc, a declarat că autorităţile publice judeţene, respectiv Consiliul Judeţean Suceava, instituţie cu atribuţii în problemele de mediu şi turism, nu a fost invitat la dezbatere.

„În schimb, se dezbat problemele de mediu şi turism din judeţ cu doi parlamentari, unul din Cluj şi unul pentru diaspora, şi cu o doamnă avocat din Cluj” a spus Seredenciuc.

El a explicat că cei doi parlamentari USR sunt în campanie electorală, iar avocatul prezent este în proces cu CJ Suceava, în faza de recurs, cu termen pe 17 septembrie, după ce, în prima fază a procesului, CJ Suceava a avut câştig de cauză.

„A devenit un obicei ca înaintea fiecărui termen să se deruleze o campanie media contra Consiliului Judeţean Suceava pentru a exercita o presiune asupra judecătorilor. Procesul se judecă la Curtea de Apel Cluj, iar din această cauză este şi prezenţa atât de consistentă de la Cluj, pentru a ataca subiectul în presă locală, în varianta dumnealor” a spus Seredenciuc.

El a menţionat că, după ce va pierde şi recursul, firma de avocatură la care este asociat avocatul prezent va avea de plătit sume mari de cheltuieli de judecată, de câteva sute de mii de lei.

„Îmi pare rău că domnii parlamentari, de dragul a câtorva voturi, au căzut în această capcană. Menţionez că, în opinia mea, ar fi trebuit să vină la CJ Suceava pentru a vedea toate documentele şi a asculta toate punctele de vedere înainte de a acceptă participarea la o astfel de dezbatere” a spus Viorel Seredenciuc.

El a menţionat că este vicepreşedinte al CJ Suceava din anul 2016 şi că a găsit depozitul ecologic de la Pojorâta realizat în proporţie de 98,5%. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: