Canotorii suceveni au obţinut aur şi argint la Campionatele Europene de Canotaj Tineret U23 din Grecia

> România are cea mai valoroasă echipă de canotaj tineret din Europa

România a fost reprezentată la Campionatele Europene de Canotaj Tineret U23 de la Ioannina, Grecia, de nu mai puţin de 14 echipaje şi 49 de sportivi, iar rezultatele obţinute plasează ţară noastră în fruntea clasamentului european pe naţiuni.

Canotorii români au obţinut un total de 12 medalii, dintre care nouă de aur, o medalie de argint şi două de bronz.

Ţara noastră a dominat întrecerile în probele masculine şi feminine de patru rame cu cârmaci (BM4+ şi BW4+). La fete aurul a fost obţinut de echipajul format din Irina Acsinte, Geanina Juncanariu, Andreea Popa, Simona Tătaru, Ştefania Petreanu, iar la băieţi prin echipajul format din Alexandru Chioseaua, Laurenţiu Danciu, Alexandru Matinca, Ciprian Huc şi Adrian Munteanu.

Medalie de aur a câştigat şi echipajul masculin de dublu rame (BM2-), format din Alexandru Ciobică şi Florin Lehaci, dar şi echipajul masculin de patru rame (BM4-) format din sucevenii Mihaiţă igănescu, Constantin Berariu, Cosmin Pascari şi botoşăneanul Vasile Semciuc.

România a câştigat aur şi la proba feminină de patru vâsle (BW4x) prin echipajul format din Tabita Maftei, suceveanca Elena Larisa Roşu, Elena Logofătu şi Nicoleta Paşcanu, dar şi la cea feminină de patru rame (BW4-) prin echipajul format din Mădălina Caşu, Amalia Bereş, suceveanca Maria-Magdalena Rusu, Roxana-Iuliana Anghel.

O altă medalie de aur pentru România a fost adusă de suceveanca Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş în proba feminină de dublu vâsle (BW2x).

România a dominat şi probele de opt plus cârmaci, atât la feminin cât şi la masculin (BW8+ şi BM8+). Echipajul masculin a fost format din Bogdan Baitoc, Ciprian Tudosă, Florin Ceobanu, Marian Cireasa, Andrei Lungu, Denis Nichitean, Andrei-Alexandru Tănasă, Cristi Hirgău şi Adrian Munteanu, iar echipajul feminin din Mădălina Hegheş, Roxana Paraşcanu, Ioana Budeanu, Amalia Bereş, Mădălina Caşu, Raluca Dinulescu, Magdalena Rusu, Iuliana Anghel şi Ştefania Preteanu.

Argintul a fost obţinut de echipajul masculin de patru vâsle (BM4X) format din suceveanul Bogdan Horodişteanu, Sebastian Cornea, Constantin Cîrstea şi Ionuţ Cojocaru.

România a obţinut şi două medalii de bronz, în proba feminină de dublu rame (BW2-) prin Adriana Alinicăi şi Maria Tivodariu, dar şi în proba feminină de simplu vâsle categorie uşoară (LW1x) prin Alina-Maria Baletchi.

„Avem cel mai bun lot de tineret din Europa, iar performanţa reuşită la aceste Campionate Europene este istorică. Nouă medalii de aur şi 12 în total spun multe despre valoarea lotului de tineret pe care am reuşit să-l formăm în ultimii ani. Performanţa lor este cu atât mai lăudabilă cu cât vine la doar o săptămână după Campionatul Mondial de la Linz, care a fost extrem de greu pentru că acolo s-au jucat şi calificările pentru Olimpiada de la Tokyo 2020. La Linz noi ne-am atins obiectivul, acela de a califica bărcile mici şi avem deja şapte echipe calificate pentru Jocurile Olimpice Tokyo.

În Grecia ne-am depăşit performanţa de anul trecut, când am câştigat 8 medalii de aur şi am avut două echipe pe locul 4. Acum avem 9 medalii de aur şi 12 în total. in să-i felicit pe sportivi, antrenori şi întregul colectiv tehnic care a contribuit la acest rezultat de excepţie pentru canotajul românesc. Cu acest campionat încheiem sezonul competiţional internaţional 2019 la categoriile seniori şi tineret, iar eu consider că a fost unul excepţional” declară Elisabeta Lipă, Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI