Aproape 1200 de elevi reveniţi din străinătate au solicitat echivalarea studiilor şi înscrierea în şcoli şi licee din judeţ

Inspectorul şcolar general adjunct al ISJ Suceava, Alexandra Teodora Chirilă a declarat recent, într-o conferinţă de presă, că în anul şcolar 2018-2019 au fost înregistrate la ISJ Suceava 888 de dosare ce vizau echivalarea perioadelor de studii efectuate în străinătate şi înscrierea într-o unitate de învăţământ din judeţul Suceava.

Prof. Alexandra Chirilă a spus că alte 274 de cereri ale copiilor reveniţi din străinătate au fost depuse din data de 1 septembrie a.c. şi până în prezent.

Ea a explicat că numărul copiilor reveniţi din străinătate pentru continuarea studiilor în unităţi de învăţământ din judeţ s-a dublat faţă de anul şcolar precedent. Cei mai mulţi copii au revenit în România din ţări precum Italia, Spania, Grecia sau Portugalia.

Chirilă a mai spus că pentru învăţământul primar s-au înregistrat în perioada menţionată 501 cereri, pentru învăţământul gimnazial 236 de cereri, pentru învăţământul liceal 94 de cereri, iar pentru cel profesional şase cereri.

Inspectorul şcolar general adjunct al judeţului Suceava a precizat ca ISJ Suceava a înaintat către MEN 51 de cereri de echivalare a diplomelor.

De precizat este ca atestatul de echivalare a studiilor emis de inspectoratele şcolare judeţene este valabil pentru înscrierea în orice unitate de învăţământ preuniversitar din România sau la încadrarea pe piaţa forţei de muncă. Conform legislaţiei, evaluarea documentelor şcolare în vederea echivalării presupune „analizarea foilor matricole din străinătate sau de către organizaţiile furnizoare de educaţie, care organizează şi desfăşoară pe teritoriul României activităţi de învăţământ corespunzătoare unui sistem educaţional din altă ţară şi identificarea claselor efectuate în străinătate sau la organizaţiile menţionate”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: