Ansamblul „Ciprian Porumbescu” – 65 de ani, manifestare care va aduce la Suceava cei mai importanţi artişti ai ţării

> Sorin Filip: Vor fi trei zile de regal folcloric pe esplanada Palatului Administrativ

În perioada 11-13 septembrie se va desfăşura un adevărat regal folcloric pe esplanada din faţa Palatului Administrativ din Suceava cu ocazia sărbătoririi a 65 de ani de la înfiinţarea Asamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Într-un interviu pentru News Bucovina, directorul Centrului Cultural „Bucovina”, Sorin Filip, a anunţat că va fi un eveniment fără precedent în municipiul Suceava, cu spectacole organizate pe parcursul a trei zile, cu cei mai importanţi artişti care au evoluat şi evoluează la Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, dar care au şi colaborat cu ansamblul sucevean.

Astfel, în prima zi, vor evolua artişti din „generaţia de aur” a ansamblului, nume care s-au format la ansamblu şi au dus mai departe faima cântecului bucovinean, începând cu Sofia Vicoveanca, Laura Lavric, Daniela Condurache.

Totodată, de la Londra va veni Nicoleta Vasilovici, a spus Sorin Filip, care a arătat că, „după ani şi ani”, artista se reîntoarce acasă.

El a mai spus că vor mai evolua Alexandru Havriliuc, unul dintre marii virtuozi ai trompetei, poliinstrumentistul Leonard Zamă, Constantin Mândrişteanu, Cristina Gheorghiu, Pamfil Roată, Cătălin Maximiuc şi Rodica Manciu, ei fiind artişti care au evoluat în cadrul Ansamblului „Ciprian Porumbescu” ani de-a rândul.

„Ne vom bucura şi de ei şi de cântecele lor şi de tot ce va fi pe esplanada Palatului Administrativ” a spus Sorin Filip.

El a mai precizat că, în fiecare seară, va fi invitat un ansamblu profesionist din ţară. Recitalul din prima seară va fi al Ansamblului „Doina Gorjului”.

În a doua seară va evolua actuala generaţie a Ansamblului „Ciprian Porumbescu” cu soliştii vocali George Finiş, Rodica Păltineanu, Nicolae Vieru, Dana Dăncilă, Andreea Chiseliţă, Marian Gogan, Ilie Caraş, Nadia Tuluman, Alexandru Sahlean, soliştii instrumentişti Cosmin Croitor, Iulian Gliga şi Ionuţ Ţanţa, orchestra condusă de dirijorul Viorel Leancă şi corpul de balet condus de Costinel Leonte. Vor mai fi prezenţi şi marele dirijor George Sârbu, dar şi coregraful Viorel Vatamaniuc.

„Vine la 88 de ani la Suceava. Nu v-aş putea spune cât de frumos dansează în sala de balet la aşa o vârstă” a spus Sorin Filip.

El a menţionat că în a doua seară va fi invitat Ansamblul „Mureşul”, cu artiştii acestuia.

În a treia seară va fi prezentat spectacolul-tablou muzical coregrafic „Din Bucovina în toată ţara” în cadrul căruia au fost invitaţi unii dintre artiştii care au colaborat cu Ansamblul „Ciprian Porumbescu” ani de-a rândul cum ar fi Mioara Velicu, Elisabeta Turcu Juverdeanu, Cristian Fodor, Cristian Ţăran, Dumitru Dobrican, Maria Murgoci, alături de instrumentiştii Constantin Pascal, Dinu Croitor, Dan Decebal Chitic şi Adrian Siminiuc.

Seara se va închide cu spectacolul Ansamblului „Crişana” din Oradea.

„Sperăm la o audienţă foarte bună” a spus Sorin Filip. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: