Handbal masculin

Seria A a diviziei A va avea doar patru echipe

Ediţia 2019-2020 a seriei A din eşalonul secund de handbal masculin va alinia la start doar patru echipe, ca urmare a retragerii din competiţie a „satelitului” prim-divizionarei CSM Bacău. Conducerea clubului băcăuan a luat această decizie din motive financiare, ca urmare a promovării echipei de fotbal în Liga a III-a şi a înfiinţării unei echipe de handbal junioare II (transferată in corpore de la CSS Bacău), după cum ne-a precizat directorul Adrian Gavriliu. În aceste condiţii, din seria A a Diviziei A vor face parte CSU Suceava, CSM Botoşani, CSU Galaţi şi Politehnica Iaşi, care, în două tururi şi două retururi, vor disputa în total doar câte 12 meciuri. Prin comparaţie, seria B cuprinde opt echipe, seria C şase echipe, iar seria D şapte echipe.

La finalel primei părţi a sezonului competiţional, formaţiile clasate pe primele două locuri în cele patru serii vor participa la turneul semifinal care se va desfăşura în două grupe: grupa 1: Loc 1 seria A, Loc 1 seria C, loc 2 seria B, loc 2 seria D, grupa 2: Loc 1 seria B, Loc 1 seria D, loc 2 seria A, loc 2 seria C. La sfârşitul acestei faze a competiţiei, formaţiile situate pe primele două poziţii în cele două grupe vor participa la turneul final, care va avea loc în a doua jumătate a lunii mai. La sfârşitul turneului final, primele două clasate vor promova în Liga Naţională.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: