Primele taxiuri electrice din municipiul Suceava au fost autorizate

> Viceprimarul Lucian Harşovschi: Suceava intră şi cu taxiurile în etapa transportului ecologic

Viceprimarul Lucian Harşovschi a anunţat, ieri, că transportul de taxi din municipiul Suceava intră în etapa de transport ecologic, prin înlocuirea treptată a autoturismelor cu motor convenţional cu cele electrice, fiind deja acordate primele patru autorizaţii pentru taxiuri electrice.

Viceprimarul a spus că este un început promiţător.

„După cele cinci autobuze electrice destinate transportului de persoane, cele 11 autoturisme ale primăriei şi zecile de maşini eco deţinute de suceveni, începând cu această lună şi transportul de taxi va intra în etapa transportului verde. Mai exact, patru astfel de autoturisme vor circula în Suceava” a anunţat viceprimarul.

Lucian Harşovschi a spus că pentru a stimula sucevenii să cumpere maşini electrice se continuă acordarea de facilităţi, respectiv taxe zero şi încărcare gratuită pentru 5 ani.

El a reamintit că municipiul Suceava este singurul oraş din ţară unde administraţia deţine 28 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice.

Potrivit lui Harşovschi, Primăria Municipiului Suceava a declanşat, prin anunţ public, din 28 iunie, procedura de atribuire a autorizaţiilor taxi pentru transportul de persoane.

Astfel, numărul de autorizaţii taxi disponibile a fost de 15, dintre care opt autorizaţii pentru autovehicule cu propulsie integral electrică, iar şapte pentru celelalte autovehicule, data limită fiind 28 august.

 Comisia de evaluare a ofertelor pentru procedura de atribuire a autorizaţiilor taxi s-a întrunit joi şi a analizat cererile şi documentele şi a acordat punctajele stabilite pentru îndeplinirea criteriilor de departajare a autovehiculelor prezentate în declaraţiile pe proprie răspundere depuse odată cu cererile de participare la procedură. Aceeaşi comisie a stabilit punctajul total obţinut pentru fiecare autovehicul şi a stabilit transportatorii autorizaţi cărora li se vor atribui autorizaţiile taxi.

Potrivit datelor comisiei, în termenul prevăzut în anunţul publicat privind declanşarea procedurii de atribuire a autorizaţiilor taxi, au depus cereri de participare zece transportatori din totalul de 33 înscrişi în lista de aşteptare cu un număr de 14 autovehicule.

În urma analizării conţinutului documentaţiilor, comisia a hotărât admiterea tuturor cererilor de participare la procedura de atribuire a autorizaţiilor taxi.

Totodată, s-au analizat declaraţiile pe proprie răspundere referitoare la autovehicule şi s-au acordat punctajele corespunzătoare pentru fiecare criteriu de departajare.

În final, comisia a decis să atribuie 11 autorizaţii de taxi, din care patru pentru autovehicule cu propulsie electrică şi şapte pentru autoturisme cu propulsie cu motor termic.

Viceprimarul Lucian Harşovschi a subliniat că municipiul Suceava se înscrie în rândul oraşelor europene care încurajează transportul ecologic pentru un mediu mai curat: „Treptat vom reduce poluarea generată de motoarele termice ale autovehiculelor. Ne dorim ca acest proces de înlocuire a autovehiculelor cu motoare termice să fie mai rapid. În următorii ani, atât prin facilităţile acordate de Primăria Suceava, dar şi prin alte programe de mediu, cred că numărul maşinilor electrice va creşte consistent în municipiul nostru”. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: