Alexandru Rădulescu îi răspunde lui Ioan Bălan că sucevenii au prosperat în guvernarea PSD:

Numărul sucevenilor care au plecat în concedii în ţară şi străinătate a fost mai mare ca oricând

> Acesta este un semn al creşterii nivelului de trai generat de guvernarea PSD

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a apreciat, miercuri, drept „elucubraţii” acuzele aduse de deputatul PNL Ioan Bălan privind situaţia grea în care se află ţara şi, ca să arate creşterea nivelului de trai generată de guvernarea PSD, el spune că numărul sucevenilor care au plecat în concedii în ţară şi străinătate a fost mai mare ca oricând.

Deputatul social-democrat sucevean a menţionat că, în cursul zilei de miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat o serie de proiecte legislative foarte importante pentru dezvoltarea economică şi socială a României, între care cel privind derularea Programului Naţional de Dezvoltare Locală 2, care prevede finanţarea cu 30 miliarde lei a 7179 obiective de sisteme de canalizare şi apă, drumuri, reţele electrice, dispensare şi spitale, cămine culturale, şcoli şi grădiniţe.

Deputatul reaminteşte că în Suceava au fost finanţate 267 de obiective în valoare de 927 milioane lei, fiind pe primul loc în ţară.

„Doresc să evidenţiez faptul că astfel de obiective de infrastructură au fost finanţate în toate localităţile ţării şi ale judeţului, echidistant, indiferent de culoarea politică a primarilor. Această atitudine a guvernului social-democrat nu a fost preluată de conducerea CJ Suceava care, reamintesc, a împărţit sumele ce ţineau de competenţa sa într-o manieră nedemnă, meschină, alocând sume de patru ori mai mari primarilor liberali, în detrimentul primarilor social-democraţi din judeţ” susţine Rădăulescu.

El mai arată că un alt proiect legislativ vizează creşterea nivelului de trai al unei categorii sociale şi reprezintă în acelaşi timp o manifestare a recunoştinţei faţă de cei care au făcut posibilă România de azi. Acest proiect prevede creşterea cu aproximativ 500% a indemnizaţiilor veteranilor, invalizilor şi văduvelor de război. Reamintesc că acest act normativ completează hotărârea de guvern referitoare la majorarea pensiilor începând cu 1 septembrie 2019.

„Vreau să subliniez că aceste două demersuri legislative demonstrează faptul că guvernul PSD acordă o atenţie specială vârstnicilor, părinţilor şi bunicilor noştri, prin comparaţie cu afirmaţiile permanente ale celor din USR şi PNL care îi consideră pe aceşti vârstnici un balast fără drept de reprezentare, iar singura măsură pe care aceste partide ar lua-o ar fi cea de tăiere a pensiilor”, a precizat deputatul PSD.

El a menţionat că acestea sunt două exemple concrete prin care parlamentarii social-democraţi şi guvernul PSD determină dezvoltarea infrastructurii României şi creşterea nivelului de trai şi care „ar trebui să răspundă elucubraţiilor expuse în presa judeţeană de un deputat liberal sucevean care reia obsesiv acuzaţii lipsite adevăr la adresa Guvernului României”.

„Dacă dumnealui ar avea un gram de obiectivitate şi ar reuşi să iasă din orbirea dată de patima politică sau dacă ar umbla mai mult prin judeţ, ar fi văzut că în fiecare localitate există cel puţin un şantier – semn al dezvoltării infrastructurii, ar fi văzut măcar că drumurile naţionale care străbat judeţul au fost reabilitate, ar fi văzut că centura Rădăuţiului şi a Sucevei se apropie de finalizare, ar fi văzut măcar că în acesta vară numărul turiştilor care au venit în judeţul Suceava a ajuns la un nivel nemaiîntâlnit în ultimii 30 de ani şi ar fi văzut că numărul sucevenilor care au plecat în concedii în ţară şi străinătate a fost mai mare ca oricând – semn al creşterii nivelului de trai generat de guvernarea PSD” a arătat Rădulescu. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: