Începe stagiunea !

Prima conferinţă de presă din această stagiune, organizată de Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava (TMMVS), a dezvăluit câteva dintre surprizele pregătite pentru publicul sucevean.

„O stagiune nouă, în care ne dorim să avem o activitate teatrală de calitate, cu adresabilitate către toate segmentele de public, aşa încât să atingem într-un procent cât mai mare aşteptările publicului sucevean şi sperăm ca în această nouă stagiune, spre Teatrul Municipal «Matei Vişniec» Suceava să-şi îndrepte paşii câţi mai mulţi spectatori. Începem stagiunea cu reluarea unuia dintre cele mai importante spectacole pe care le are TMMVS, respectiv «Tigrul din oraşul nostru». Un spectacol care aşază TMMVS într-o zonă foarte importantă a teatrului românesc.

În programul lunii septembrie mai avem spectacolele «PiSiCi», de Bobo Burlăcianu – 13 septembrie/ ora 19; «Kebab» de Gianina Cărbunariu, regia Daniel Iordan – 17 septembrie/ora 19; «Noapte bună, tăticule!», după Jean Poiret, regia Alexandru Grecu – 24 septembrie/ora 19 şi continuăm să sprijinim teatrul de amatori prin «Serate teatrale» organizate de trupa Pi a Colegiului Naţional «Ştefan cel Mare» 28-29 septembrie.

Este o stagiune intensă. Deşi pare nu foarte bogat acest program, avem o activitate foarte bogată în spate, workshopuri pentru actori, vom adapta spectacolul «Extraterestrul care îşi dorea o pijama» pentru deplasări, dar şi participarea noastră la festivaluri şi turnee” a spus Carmen Veronica Steiciuc, directoarea teatrului.

În luna septembrie, spectacolul „Kebab” va fi jucat în cadrul Festivalului de teatru contemporan draMA de la Odorheiu Secuiesc.

Primul turneu internaţional al acestei stagiuni va avea loc la finalul lunii septembrie, respectiv pe 26 septembrie, pe scena Teatrului Dramatic Olga Kobileanska din Cernăuţi, unde se va juca spectacolul „Noapte bună, tăticule!”, în regia lui Alexandru Grecu.

Despre colaborarea cu teatrul din Cernăuţi reprezentanţii teatrului sucevean au spus că: „Acesta va fi doar primul pas al colaborării dintre cele două instituţii teatrale, care presupune un schimb de spectacole şi o intensificare a relaţiilor culturale dintre cele două regiuni. Deplasarea la Cernăuţi este finanţată parţial printr-un proiect al TMMVS, desemnat câştigător de UNITER, organism ce oferă anual susţinere instituţiilor teatrale din Fondurile speciale ale timbrului teatral”.

Trupa Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava va mai participa în această toamnă la evenimente culturale şi festivaluri de teatru din: Iaşi, Botoşani, Galaţi, Siret, Braşov şi Covasna.

„Vom diversifica oferta culturală, vom avea pentru prima dată un teatru documentar. Teatrul documentar înseamnă foarte multă muncă, două luni de documentare, scrierea textului şi montarea cu actorii noştri. De acest spectacol se va ocupa regizorul Daniel Chirilă şi sperăm să trezească interesul publicului. Vom avea şi un muzical şi spectacole lectură. Spectacolele lectură vor avea loc în zilele de 19, 20, 21 decembrie. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la căderea comunismului şi vom avea trei zile de lecturi publice din cartea dlui Matei Vişniec «Procesul comunismului prin teatru»”, a mai dezvăluit directoarea teatrului, precizând că tema spectacolului de teatru documentar este una de actualitate şi interes, tema plecării părinţilor la muncă în străinătate, a copiilor rămaşi acasă, dar într-o abordare nouă, din perspectiva masculină a taţilor rămaşi să aibă grijă de copii, a fraţilor mai mari. Spectacolul va fi construit din două componente, pe de o parte un segment scurt de 15-20 de minute ce se va juca în comunitate, oriunde, care are scopul să intrige, să trezească curiozitatea spectatorului şi să-l aducă în sala de spectacol pentru a vedea spectacolul propriu-zis.”

Tot în cadrul conferinţei de presă, TMMVS a anunţat primele două noi producţii pentru această stagiune, spectacolul „Nunta lui Figaro” în regia lui Botond Nagy şi „Micul prinţ” în regia lui Tibor Cári.

Alina Mihăescu, directoarea adjunctă a TMMVS, a vorbit despre interesul teatrului pentru spectatori. „Ne preocupăm în permanenţă să creştem confortul publicului nostru în sala de spectacol şi, bineînţeles, dincolo de interesul nostru pentru calitatea actului artistic, încercăm să aducem la fiecare început lucruri noi şi lucruri utile pentru public. De data aceasta am făcut un lucru pe care nu-l consider extraordinar, ci firesc, pentru că trăim în secolul XXI, şi anume TMMVS a instalat un punct de acces public gratuit de internet wireless care va fi accesibil în sală şi în foaierul teatrului, astfel publicul poate accesa adresa Teatrul Municipal Matei Vişniec, fără parolă, zilnic, în intervalul 17-23.30.”

„Vă aşteptăm la teatru. Nu pierdeţi şansa de a vedea spectacole de calitate care, ne dorim noi, să mărească numărul spectatorilor care se vor îndrepta spre noi” a transmis Carmen Veronica Steiciuc

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI