Preşedintele CJ cere ministrului Transporturilor măsuri pentru fluidizarea traficului rutier şi creşterea siguranţei rutiere pe drumurile naţionale din judeţ

> Gheorghe Flutur propune, ca o primă măsură, înfiinţarea unor sensuri giratorii în intersecţii

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a revenit, miercuri, cu o solicitare adresată ministrului Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, privind luarea unor măsuri în vederea fluidizării şi îmbunătăţirii siguranţei circulaţiei pe drumurile naţionale din judeţul Suceava.

Concret, se solicită implementarea unor soluţii cu sensuri giratorii la intersecţiile de pe aceste drumuri.

În solicitare se arată că în ultimii ani s-a înregistrat o creştere substanţială a traficului atât în localităţi, cât şi în afara acestora.

„În vederea fluidizării şi desfăşurării în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere, considerăm că cea mai simplă şi mai puţin costisitoare soluţie este cea de amenajare a unor sensuri giratorii în zonele aglomerate şi cu dificultăţi din punct de vedere al vizibilităţii şi geometriei. Considerăm că în acest fel se vor obţine efecte pozitive pentru toţi participanţii la trafic şi astfel se vor elimina ambuteiajele, situaţiile de conflict create de virajele la stânga şi se va reduce timpul petrecut în trafic” se arată în solicitare.

De asemenea, preşedintele CJ face şi o serie de propuneri de amenajare a intersecţiilor cu sensuri giratorii: pe DN 2 la Praxia, Spătăreşti, Româneşti şi Siret, pe DN 17 la Pojorâta, Sadova şi Frasin, pe DN 17A la Vatra Moldoviţei şi Marginea, pe DN 17B la Dorna Arini, pe DN 2E la intersecţia spre Baia, la Cornu Luncii, Cacica şi Vicovu de Sus, pe DN 2H la Milişăuţi şi pe DN 29A la Adâncata şi Zvoriştea.

„Judeţul Suceava, judeţ turistic vizitat de un număr din ce în ce mai mare de turişti, judeţ cu o reţea foarte mare de drumuri, judeţ de graniţă a Uniunii Europene, cu drumuri sufocate de numărul tot mai mare de maşini, tiruri şi camioane, are nevoie de adoptarea de urgenţă a unor măsuri pentru fluidizarea traficului şi creşterea siguranţie circulaţiei. Datele privind numărul accidentelor care au loc pe aceste drumuri, cu multe victime din păcate, confirmă că este mare nevoie de astfel de măsuri. Pe lângă soluţiile propuse în această solicitare, specialiştii în domeniu trebuie să vină cu un set complet de măsuri pe care Ministerul Transporturilor să le pună în practică” a mai precizat Gheorghe Flutur.

El a subliniat că este evident că nu se poate vorbi despre un trafic rutier civilizat şi sigur fără drumuri de mare viteză, cum sunt drumurile expres sau autostrăzile, atât pe direcţia nord-sud spre Capitală, cât şi spre vestul ţării şi Europa. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: