Precizări ale Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva în urma acuzaţiilor aduse unui angajat al Ocolului Silvic Marginea din cadrul Direcţiei Silvice Suceava

În unele ziare din Suceava, dar şi în postările de pe reţelele de socializare este prezentat faptul că un angajat al Ocolului Silvic Marginea, subunitate a Direcţiei Silvice Suceava, ar fi efectuat cu intenţie un transport ilegal de material lemnos.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a efectuat o anchetă internă în acest sens. Verificările arată că aspectele semnalate nu se confirmă şi facem precizările de mai jos.

Sâmbătă, 31 august, la ora 22.21, lucrătorii Postului de Poliţie Suceviţa au fost sesizaţi prin serviciul de urgenţă 112 de cetăţeanul Avram G. asupra unui presupus transport de masă lemnoasă fără forme legale.

În urma verificărilor efectuate de lucrătorii Postului de Poliţie Suceviţa a rezultat că autovehiculul care transporta masa lemnoasă, cu numărul de înmatriculare SV-67-SFI, aparţine unei persoane fizice, Gavril S., şi că transportul era însoţit de avizul de expediţie AR nr. 2191408 emis de societatea Marmihaj Forest SRL pentru cantitatea de 14,24 metri cubi.

Precizăm că inventarierea materialului lemnos, încărcarea acestuia şi eliberarea avizului de expediţie au fost efectuate de societatea comercială Marmihaj Forest SRL, societate care a câştigat în data de 26 martie 2019, la licitaţie publică, partida nr. 1853/1370742, având autorizaţia de exploatare nr. 14742213 din 4 iunie 2019.

Pădurarul Mircea Caunei de la Ocolul Silvic Marginea, din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, nu a fost implicat în emiterea avizului, în transportarea masei lemnoase, nu deţine autovehiculul care transporta masa lemnoasă şi nu are în gestiune partida nr. 1853/1370742, iar în acel moment se afla în altă localitate, deci nu putea fi „prins în flagrant”.

Menţionăm că între angajatul Ocolului Silvic Marginea şi autorul postărilor denigratoare, Avram G., există un litigiu mai vechi, după ce acesta din urmă a astupat un şanţ de minim sanitar care delimitează fondul forestier de stat, în urma efectuării unor lucrări pe terenul proprietatea sa.

Pădurarul Mircea Caunei, titularul cantonului nr. 13 Pârul Ciungi, unde a fost astupat şanţul de minim sanitar, l-a avertizat pe Avram G. în repetate rânduri să refacă lucrarea şi să reintre în legalitate. În urma refuzului acestuia, pădurarul Mircea Caunei a sesizat vineri, 30 august 2019, Postul de Poliţie Suceviţa cu privire la infracţiunea de ocupare abuzivă a fondului forestier efectuată de numitul Avram G., dar şi cu privire la ameninţările acestuia la adresa pădurarului Mircea Caunei.

Ne exprimăm regretul că presa a preluat acuzaţiile false lansate pe o reţea de socializare de Avram G. fără o documentare prealabilă şi o abordare echilibrată, prezentând în mod distorsionat realitatea. Imaginile făcute publice sunt de natură să aducă prejudicii personalului Ocolului Silvic Marginea a căror muncă, respect pentru pădure, pasiune şi implicare sunt atribuţii de serviciu.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva face apel la profesionalismul jurnaliştilor şi îi roagă să respecte principiul verificării prealabile din cel puţin două surse independente a aspectelor care ar urma să fie comunicate public.

În concluzie, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva rămână un partener deschis dialogului pentru cei care doresc să primească informaţii de interes public corecte referitoare la administrarea pădurilor proprietatea publică a statului. (Biroul de presă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: