97 de copii şi tineri suceveni merituoşi din sistemul de protecţie, premiaţi în cadrul celei de-a II-a ediţii a campaniei „Sprijinim performanţa !”

Un număr de 97 de copii şi tineri suceveni merituoşi din sistemul de protecţie vor fi premiaţi pentru rezultatele obţinute la învăţătură, arte şi sport în anul şcolar 2018-2019, în cadrul celei de-a II-a ediţii a campaniei „Sprijinim performanţa!”.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Suceava, Nicoleta Daneliuc, a declarat luni că festivitatea de premiere a copiilor şi tinerilor merituoşi din sistemul de protecţie va avea loc joi, de la ora 12, în sala „Ştefan cel Mare” a Consiliului Judeţean Suceava, în cadrul campaniei „Sprijinim performanţa”.

Ea a explicat că premierea copiilor se va face cu sprijinul unor ONG-uri şi firme partenere, dar şi al persoanelor fizice care s-au alăturat campaniei iniţiate de DGASPC Suceava.

„După ediţia de anul trecut a campaniei «Susţinem performanţa!», în care, tot cu sprijinul partenerilor, am reuşit să premiem şi să încurajăm performanţa copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie, ne-am dorit ca tot mai mulţi copii şi tineri din sistemul de protecţie să conştientizeze că, în ciuda traumelor şi momentelor dificile care le-au brăzdat parcursul fraged al vieţii, viitorul fiecăruia dintre ei depinde, în cea mai mare măsură, de implicarea şi munca pe care o vor depune pentru a-şi depăşi statutul şi a-şi atinge visurile” a subliniat Nicoleta Daneliuc.

Ea a apreciat că tot mai mulţi voluntari se implică în procesul educativ al copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie, iar acest lucru este evidenţiat atât de rezultatele şcolare ale copiilor, cât şi de capacitatea de integrare a acestora în colectivul clasei şi în comunitate.

 Daneliuc a spus că la prima ediţie a campaniei au fost premiaţi 57 de copii şi tineri merituoşi cu rezultate deosebite la învăţătură, arte şi sport, în timp ce la ediţia din acest an, după o selecţie a celor mai buni şi talentaţi copii şi tineri din toate centrele de copii publice sau private de asistenţă maternală, dar şi din reţeaua de plasament familial, cu rezultate deosebite în aceleaşi domenii, numărul lor a ajuns la 97.

„Premierea copiilor şi tinerilor va avea loc într-un cadru festiv, aşa cum merită fiecare dintre ei, pentru a le recunoaşte meritele, dar şi pentru a încuraja performanţa în rândul tuturor, la eveniment urmând să participe şi personalul şi voluntarii care se ocupă de evoluţia acestor copii, partenerii care au oferit premii, dar şi invitaţi din rândul societăţii civile şi din cadrul instituţiilor partenere” a mai spus Nicoleta Daneliuc. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: