Zece copii au ajuns cu toxiinfecţii alimentare la spital

Un grup de 16 copii şi doi însoţitori din municipiul Slatina, judeţul Olt, cazaţi la o pensiune din Mănăstirea Humorului au ajuns, vineri, la Spitalul din Gura Humorului după ce doi dintre ei au avut dureri abdominale şi vărsături, medicii constatând că şi alţi opt copii din grup au suferit toxiinfecţii alimentare.

Astfel, cei 16 copii de la Şcoala „Nicolae Iorga” din Slatina, judeţul Olt, şi doi adulţi supraveghetori au fost cazaţi la o pensiune din Mănăstirea Humorului încă de miercuri, iar vineri dimineaţa doi copii cu vârsta de 10 ani, au început să acuze dureri abdominale şi vărsături, motiv pentru care a fost solicitată intervenţia unei ambulanţe pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Cei doi copii au fost transportaţi la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului şi diagnosticaţi cu „intoxicaţie alimentară medie”.

Având în vedere simptomele acuzate de cei doi copii, coordonatoarea grupului a hotărât să-i transporte şi pe ceilalţi copii la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului cu microbuzul cu care s-au deplasat la pensiune, în vederea efectuării de investigaţii medicale, ocazie cu care au fost diagnosticaţi cu toxiinfecţie alimentară încă opt copii având toţi vârsta de 10 ani.

În acest caz DSP Suceava urmează să facă o anchetă epidemiologică şi să stabilească şi cauzele acestor îmbolnăviri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: