Gura Humorului

ÎPS Pimen, în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena”

Duminică, 1 septembrie 2019, ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor s-a aflat în Parohia „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din Gura Humorului.

A fost aşteptat cu bucurie de numeroşi credincioşi din localitate şi împrejurimi, îmbrăcaţi în frumoase costume naţionale, oficialităţi locale şi judeţene, părinţi stareţi şi stareţe din eparhia Sucevei.

Programul manifestărilor dedicate acestui eveniment religios a debutat încă de vineri, 30 august, cu o slujbă de Priveghere în catedrala oraşului. A urmat o procesiune cu icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a fost adusă şi reaşezată în Biserica „Sf. Împăraţi”.

Sfânta Liturghie s-a slujit în sobor numeros de preoţi şi diaconi, pe o scenă special amenajată în proximitatea bisericii.

Strana a dat răspunsurile liturgice prin corul catedralei.

După sfinţire şi Sf. Liturghie, aşa cum prevede rânduiala începutului de An Bisericesc, s-a slujit şi un Te Deum.

Toţi închinătorii au avut ocazia să treacă şi prin Sf. Altar, pentru binecuvântare şi întărire duhovnicească.

Biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” a fost ridicată în 1862 şi restaurată complet după cel de-al Doilea Război Mondial.

Resfinţirea ei s-a făcut la 19 mai 1996, după ce a fost refăcută şi întreaga pictură. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: