Preşedintele Flutur a convenit cu omologul său polonez din Podkarpackie proiecte comune

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat, sâmbătă, la „Sărbătoarea Roadelor” de la Soloneţu Nou, ocazie cu care a avut o întrevedere cu omologul său polonez, Wladyslaw Ortyl, mareşalul voievodatului Podkarpackie (Subcarpatia).

Preşedintele Gheorghe Flutur a declarat că a transmis un cuvânt de apreciere privind rolul pe care îl are şi l-a avut etnia poloneză, alături de celelalte etnii, la dezvoltarea Bucovinei, a relaţiilor de bună convieţuire în Bucovina – Mica Europă.

El a mulţumit şi autorităţilor poloneze pentru implicare şi sprijin efectiv în acest sens.

Totodată el a abordat şi subiectul tradiţiilor, al gastronomiei polonezilor din Bucovina, pe care autorităţile sucevene îi invită să participe, împreună cu celelalte etnii, la promovarea Bucovinei.

Flutur a spus că în cadrul discuţiei bilaterale cu Wladyslaw Ortyl a abordat o serie largă de teme de interes pentru ambele părţi.

„Am convenit să organizăm cât mai curând un Forum economic cu participarea oamenilor de afaceri din cele două regiuni. Aici am vorbit şi despre Parcul Industrial «Bucovina» pe care urmează să-l deschidem lângă Aeroport”, a spus Flutur.

El a menţionat că turismul este un domeniu pe care dorim să-l dezvoltam în mod deosebit.

„Ne vom întâlni cu specialişti în domeniu, atât la Suceava, cât şi la Rzeszow, pentru că îmi doresc mult ca numărul turiştilor din Polonia care vizitează Bucovina şi judeţul Suceava să crească în perioada următoare”, a spus preşedintele Flutur.

El a mai anunţat că autorităţile judeţene sucevene se vor pregăti să fie prezente, în luna decembrie, la Târgul internaţional de produse eco şi tradiţionale de la Rzeszow.

„Am convenit, de asemenea, să insistăm, inclusiv la Bruxelles, cu abordări comune pe dezvoltarea infrastructurii în zona Carpaţilor. Noi ne dorim realizarea unui drum de mare viteză Nord – Sud în Moldova, Drumul expres Bucureşti-Suceava-Siret şi care să continue la Cernăuţi, Lvov, Varşovia, pentru a lega România şi Polonia printr-un drum de mare viteză”, a conchis preşedintele Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: