„Simfonii de Toamnă” 2019 la Suceava, un regal de muzică clasică

> El este susţinut de Filarmonica Naţională din Chişinău, alături de cor şi corpul de balet > Clubul Rotary Suceava-Bucovina: Sucevenii vor petrece o memorabilă seară de toamnă

Clubul Rotary Suceava-Bucovina va organiza luni, 9 septembrie 2019, începând cu ora 19, a opta ediţie a evenimentului cultural „Simfonii de Toamnă”.

Anul acesta, sucevenii vor petrece o memorabilă seară de toamnă în compania renumiţilor artişti de la Filarmonica Naţională „S. Lunchevici” din Chişinău, dirijor Mihai Agafiţa, Capela Corală Doina dirijor Ilona Stepan, Corpul de Dans, soliştii Tatiana Costiuc (soprană), Igor Ţurcan (tenor), Marin Gheraş (nai), Eugen Negruţă (acordeon), artişti care vor interpreta arii celebre de muzică clasică.

Spre mijlocul primei luni de toamnă, oraşul Suceava va vibra pentru câteva ore, iar orchestra, corul şi corpul de balet vor reuni 120 de artişti de elită. Concertul extraordinar va avea loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sucevei, accesul făcându-se doar pe bază de invitaţie, începând cu ora 18.

„Dăruiţi comunităţii împreună cu Rotary” este mesajul cu care membrii Clubului derulează acest proiect şi în 2019, după extraordinarele ecouri ale primelor şapte ediţii ale evenimentului.

Organizarea regalului de muzică clasică la Suceava „Simfonii de Toamnă”, ediţia a opta, va fi posibilă datorită partenerilor care ni s-au alăturat în eveniment, alături de aceştia proiectul fiind susţinut de nume importante din mediul de afaceri local, de autorităţile locale şi judeţene şi de mass-media.

Primele şapte ediţii ale evenimentului au adus pe scenă artiştii de la Filarmonica din Botoşani în 2012 şi 2014, de la Opera Naţională Română din Iaşi în 2013, 2016 şi 2018, de la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici” din Chişinău în anul 2015 şi de la Filarmonica George Enescu din Iaşi în 2017.

„Acest eveniment a ajuns de la statutul de proiect la statutul de eveniment datorită superbului public, datorită sucevenilor care s-au regăsit în ceea ce am adus pe scenă şi ne-au determinat să fim mai buni cu fiecare an ce trece. Aceasta este normalitatea spre care ne îndreptăm şi pe care ne-o dorim la noi acasă, în Suceava”, se arată în comunicatul organizatorilor.

Totodată, Club Rotary Suceava-Bucovina arată că se bucură foarte mult că toamna la Suceava este acum asociată cu „Simfoniile de Toamnă”.

„Trăim cu convingerea că oricât de mult am încerca să facem pentru comunitatea din Suceava, nu este suficient, această merită întotdeauna mai mult decât ceea ce putem noi face”, mai anunţă organizatorii care mulţumesc pentru susţinere sucevenilor“.

Clubul Rotary este o organizaţie a oamenilor de afaceri şi a reprezentanţilor diferitelor profesii, care asigură servicii umanitare, promovează standarde etice înalte în toate domeniile de activitate şi stimulează relaţiile de bună înţelegere între membrii comunităţii.

Precizăm că organizarea evenimentului este realizată de preşedintele 2019-2020 Rotary Club Suceava Bucovina, Eugen Scriban, şi managerul de proiect, Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: