Organizaţia Salvaţi Copiii organizează Maratonul Cetăţii Suceava, 2019

> Fondurile colectate vor fi folosite pentru dotarea Spitalului Fălticeni

Maratonul Cetăţii, un eveniment sportiv caritabil, va avea loc şi în anul acesta, anunţă Organizaţia Salvaţi Copiii, filiala Suceava.

Toţi participanţii vor alerga pentru cauza copiilor născuţi prematur, iar fondurile colectate vor fi folosite pentru dotarea Spitalului Fălticeni cu un incubator de terapie, a cărui valoare se ridică la 28.730 euro.

Pe lângă latura caritabilă a evenimentului, menţionează organizatorii, acesta oferă şi posibilitatea de a alege un stil de viaţă sănătos, prin încurajarea participării la evenimente sportive.

Aşadar, Maratonul Cetăţii Suceava 2019 va avea loc pe 21 septembrie, iar mottoul din acest an al evenimentului este ”Alerg pentru viaţă!”.

Evenimentul este compus din mai multe competiţii sportive:

Semimaraton – 21 km;

Cros – 8 km;

Cursa populară – 4 km;

Cursa familiei şi Cursa copiilor – 800 m.

Organizatorii estimează că la cele cinci competiţii vor participa aproximativ 750 de persoane, dintre care în jur de 200 vor fi copii.

Maratonul de anul trecut a ajutat la dotarea Spitalului din Câmpulung Moldovenesc

Începând din 2010, Salvaţi Copiii a iniţiat programul „Fiecare Copil Contează”, prin care şi-a propus să-şi concentreze eforturile pe dotarea maternităţilor cu echipamente medicale performante şi, foarte important, pe dezvoltarea programelor de suport parental adresate familiilor din comunităţile defavorizate.

Astfel, fondurile colectate la Maratonul Cetăţii Suceava de anul trecut au acoperit aproape toate necesităţile Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc.

Pentru anul curent, Salvaţi Copiii a centralizat peste 35 de solicitări de echipamente medicale pentru dotarea maternităţilor din ţară, iar suma necesară pentru ca aceste maternităţi să poată interveni adecvat pentru salvarea prematurilor este de aproximativ 900.000 de euro. Cerinţele sunt diverse şi cu atât mai urgente: incubatoare pentru terapie intensivă neonatală, mese de resuscitare, ventilatoare neonatale, monitoare pentru funcţii vitale, pulsoximetre, lămpi de fototerapie, aparate de radiologie, baloane pentru reanimare, analizoare de gaze, aparate pentru vizualizarea venelor.

În anul 2019, 115 aparate medicale vitale nou-născuţilor prematur vor ajunge la 49 de maternităţi. Până la sfârşitul anului, numărul maternităţilor dotate în cadrul campaniei de reducere a mortalităţii infantile se va ridica la 96, cu un total de 630 de echipamente, pentru salvarea a peste 72.000 de copii.

Societăţile comerciale au şansa de a fi alături ca sponsor al evenimentului de anul acesta. În funcţie de valoarea sponsorizării, aceştia vor beneficia de atributul de Sponsor Silver (valoare până în 1.000 lei), Sponsor Gold (valoare între 1.000 lei şi 2.000 lei), Sponsor Platinum (valoare între 2.000 lei şi 3.000 lei), Sponsor Dimond (valoare între 3.000 lei şi 4.000 lei) şi Sponsor Principal (valoare mai mare de 4.000 lei).

Programul „Fiecare Copil Contează” este destinat reducerii mortalităţii infantile. România se menţine printre primele locuri în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 6,7 la 1.000 de copii născuţi vii în 2017, cauza principală fiind naşterile premature.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: