Senatorul ALDE de Suceava Ilie Niţă şi-a luat rămas bun de la colegii din ALDE şi mulţumeşte PSD că l-a primit în marea familie social-democrată:

„Nu vreau să fiu asimilat cu cei care au luat hotărârea de a ieşi de la guvernare”

Senatorul ALDE de Suceava Ilie Niţă a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, motivul pentru care a trecut la PSD: susţine actualul guvern care a lucrat în folosul românilor.

El a spus că astăzi a venit timpul să-şi ia rămas bun de la colegii săi din ALDE pentru că viziunea e cu totul diferită faţă de cei care au luat hotărârea de a ieşi de la guvernare.

„Nu vreau să fiu asimilat cu cei care au luat hotărârea de a ieşi de la guvernare. În 2016 am făcut promisiuni electorale sucevenilor, românilor şi doresc ca aceste promisiuni electorale să fie duse la îndeplinire. Nu vreau ca sucevenii, când se întâlnesc cu mine pe stradă, să mă considere un laş pentru că nu m-am ţinut de promisiune şi i-am abandonat”, a spus Ilie Niţă.

El consideră că este un act de demnitate din partea sa să sprijine guvernul actual pe mai departe, să fie alături de cei din PSD în guvernarea României.

„România trebuie guvernată şi trebuie sprijinită o guvernare care a fost în folosul românilor, în folosul cetăţenilor, o guvernare care a fost alături de români”, a spus Niţă, care a subliniat că PSD este o forţă, un partid puternic, iar la nivel local colaborarea PSD-ALDE a fost una bună.

El a mulţumit că a fost primit în marea echipă a social-democraţilor.

Întrebat dacă se simte mai bine trădător decât laş, Ilie Niţă a arătat că nu se consideră trădător.

„În momentul în care am plecat din Bucureşti, preşedinte al partidului era Călin Popescu Tăriceanu. De aia am şi făcut declaraţia corespunzătoare în favoarea ALDE. Când am ajuns acasă, la Suceava, am văzut la televizor că s-a pecetluit o alianţă între ALDE şi Pro România, unde Călin Popescu Tăriceanu nu mai era preşedinte, ci o conducere bicefală în care copreşedinte era Norica Nicolai. Uitându-mă mai atent la televizor am văzut o altă declaraţie a domnului Ponta în care spune că, cât de curând, va fi preşedinte ales al acestei alianţe de unde am tras concluzia că ALDE este în cădere liberă şi este înghiţit de Pro România. „Pentru continuarea proiectelor am considerat că este normal să mă alătur PSD”, a spus Ilie Niţă.

El a mai declarat că este sigur că actualul Guvernul nu va fi înlăturat.

„S-au mobilizat destul de bine cei din PSD, s-au mobilizat şi cei din ALDE. Nu se doreşte atât de mult din partea opoziţiei ca guvernul să pice”, a spus Niţă.

El a mai spus că nu a venit cu un interes la PSD şi că nu a solicitat nimic şi că doreşte doar continuarea guvernării.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: